Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΕ ΤΗΣ ΕΣΑΚ
Καταδίκη με ένταση των αγώνων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΑΚ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη χτεσινή κατάπτυστη συμφωνία, τονίζει: "Η κυβέρνηση, οι βιομήχανοι και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ υπέγραψαν από κοινού κείμενο, με το οποίο καταργείται το 8ωρο και ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις. Κλείνουν έτσι την πρώτη φάση του "κοινωνικού διαλόγου" της απάτης.

Η ΕΕ της ΕΣΑΚ καταγγέλλει στους εργαζόμενους τις μεθοδεύσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, που με ισοψηφία ψήφων (22-22), μέτρησαν διπλή την ψήφο του προέδρου και τον "εξουσιοδότησαν" να υπογράψει το κατάπτυστο κείμενο.

Οι μεθοδεύσεις αυτές αναβιώνουν τις πιο μαύρες μέρες του συνδικαλισμού στη χώρα μας.

Να είναι σίγουροι ότι, αργά ή γρήγορα, θα έρθουν αντιμέτωποι με την οργή των εργαζομένων, που δεν τους έχουν εξουσιοδοτήσει να υπογράψουν την κατάργηση των δικαιωμάτων τους.

Δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους και οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που παρά την αποχώρησή τους την τελευταία στιγμή, για λόγους τακτικής, όλο αυτό το διάστημα συμμετείχαν και στήριξαν την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου".

Γίνεται φανερό περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι, μ' αυτό το συσχετισμό δυνάμεων στη ΓΣΕΕ, όχι μόνο δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να περιμένουν τίποτα, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν ό,τι με αγώνες, θυσίες και αίμα έχουν κερδίσει.

Η ΕΕ της ΕΣΑΚ καλεί την εργατική τάξη να εκφράσει την αντίθεσή της και να καταδικάσει εντείνοντας τους αγώνες της, ενάντια στις πολιτικές που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μονοπώλια που η κυβέρνηση με δουλική ευλάβεια εφαρμόζει. Να εκφράσουν την αντίθεσή τους και μέσα από την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, με την ενίσχυση των συνεπών ταξικών δυνάμεων.

Οι όποιες φραστικές δηλώσεις των υπουργών προς τους συνταξιούχους δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και γίνονται σκόπιμα για να περάσουν συμφωνηθέντα χωρίς αντιδράσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ