Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμμένει στην αδιαλλαξία της η ΠΕΣΙΝΕ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Σε μια νέα επίδειξη αδιαλλαξίας, η ΠΕΣΙΝΕ απέρριψε ξανά τα αιτήματα των εργαζομένων κατά τη χτεσινή συνάντηση των δύο πλευρών.

Η πολυεθνική επιμένει στην εφαρμογή του αντεργατικού προγράμματος "ΠΡΟΚΛΗΣΗ" και στην απόλυση 300 εργαζομένων. Παράλληλα επιχειρεί να εντατικοποιήσει την εργασία με την προσθήκη ή αλλαγή ειδικότητας και να καθιερώσει την εργολαβοποίηση. Τέλος, η προσπάθεια της πολυεθνικής να αλλάξει τους κανονισμούς παραχώρησης και συντήρησης των κατοικιών του οικισμού Ασπρα Σπίτια, φαίνεται να βρίσκει "ευήκοον ους" σε υπουργικά γραφεία.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, που συνοδεύεται με εκβιαστικές πιέσεις, οι εργαζόμενοι αντιτάσσουν την ενότητα και τον αγώνα τους.

"Η σχεδόν καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις 15ήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις που ο κύκλος τους έκλεισε χτες το πρωί, ήταν μια σαφής απάντηση στην εργοδοτική πλευρά, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και να επιτρέψουν στην πολυεθνική να περάσει τα αντεργατικά της σχέδια", δήλωσε στην εφημερίδα μας το μέλος του ΔΣ του σωματείου Σ. Καλέας."Καλούμε - συνέχισε - τους φορείς της περιοχής και την ΤΑ να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου αντίστασης και πάλης".

Στην κατεύθυνση αυτή, συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, προσανατολισμένο στη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Στο μεταξύ, την Πέμπτη συζητείται στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση για την ΠΕΣΙΝΕ που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ