Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Είναι απάτη"

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δ. Μαυροδόγλου, σχολιάζει τις δηλώσεις του Μ. Παπαϊωάννου για τα ασφαλιστικά

Απάτη και κοροϊδία χαρακτηρίζει ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις και τις μηνιαίες κρατήσεις στις συντάξεις και τονίζει: "Ουσιαστικά ο υπουργός, λέγοντας πως θα αυξηθεί το επίπεδο των συντάξεων, πάνω στις οποίες υπολογίζονται οι κρατήσεις, από 100 χιλ. δρχ. στις 120 χιλ. δραχμές, κοροϊδεύει τους συνταξιούχους και αποκαλύπτει την πρόθεση της κυβέρνησης να παρατείνει την ισχύ του σχετικού άρθρου 60 του ν. 2084, που έληγε τέλος '97. Μέχρι τέλος του χρόνου δηλαδή θα ίσχυαν οι κρατήσεις, τώρα πάνε παραπέρα.

Επίσης, τα όσα είπε ο υπουργός αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, η θέση μας είναι να καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα η σφαγιαστική διάταξη, χωρίς παραπομπή του θέματος σε κανέναν "κοινωνικό διάλογο".

Με τις δηλώσεις αυτές, θέλουν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν και θετικά στο κείμενο του "κοινωνικού διαλόγου" μπροστά στη γενική ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος και να δώσουν άλλοθι σε κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, και ενόψει του 29ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αλλά και ενόψει του δεύτερου γύρου "κοινωνικού διαλόγου" για τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ