Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Λίγη ώρα πριν "πέσουν" οι υπογραφές στο κατάπτυστο κείμενο του "κοινωνικού διαλόγου", η ΕΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ζήτησε, με απόφασή της, από τη ΓΣΕΕ "να αποχωρήσει από έναν προαποφασισμένο "κοινωνικό διάλογο"".Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: "Η μη υπογραφή του κειμένου από την ηγεσία της ΓΣΕΕ καθίσταται επιτακτική, πολύ περισσότερο όταν δε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και ούτε καν την αποδοχή του συνόλου των μελών της ΠΑΣΚΕ και με δεδομένη μάλιστα την αντίθεση του μεγάλου αριθμού οργανώσεων εργαζομένων".

Την ΠΑΣΚΕ, που με τη "διπλή" ψήφο του προέδρου της ΓΣΕΕ, αποφάσισε να υπογράψει με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ το "σύμφωνο εμπιστοσύνης", καταγγέλλει η ΕΣΚ - ΔΕΗ με ανακοίνωσή της. Η ΕΣΚ - ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες στάσεις και πρακτικές. Με την πάλη τους να καταργήσουν τα αντεργατικά σύμφωνα, με την ψήφο τους ν' αλλάξουν τους συσχετισμούς, για να είναι η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα όργανα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

"Συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης - βιομηχάνων ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης σηματοδοτεί η λήξη του πρώτου μέρους του "κοινωνικού διαλόγου"", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου."Δηλώνουμε - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚ Ζακύνθου - ότι πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερο πείσμα, θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη της πάλης".

Το άθλιο αντεργατικό "σύμφωνο εμπιστοσύνης" στο οποίο κατέληξε ο "κοινωνικός διάλογος" - απάτη με κοινή συμφωνία κυβέρνησης - ΣΕΒ - ΠΑΣΚΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Νομού Ζακύνθου.

- Το ΔΗΚΚΙ,σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι "μετά τις αλχημείες και τις λογικές "σφραγίδας" που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να υποστηρίζει, ούτε στο ελάχιστο, ότι οι αντιλαϊκές και αντεργατικές της επιλογές, γίνονται δεκτές από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ