Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νομαρχία των Βρυξελλών

Τον τρόπο συντονισμού των οικονομικών πολιτικών των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά την έναρξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ), μελετά η νομισματική επιτροπή των Βρυξελλών, ώστε να έχει έτοιμες τις προτάσεις της, πριν την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υυπουργών Οικονομίας, το Δεκέμβρη.

Αυτά αναφέρει η είδηση από την έδρα της ΕΕ. Μια είδηση, που έρχεται να επιβεβαιώσει την καταγγελία του ΚΚΕ, ότι η συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ συνεπάγεται ένα νέο, σοβαρό πλήγμα στην εθνική της ανεξαρτησία ή σε ό,τι έχει απομείνει απ' αυτή, τέλος πάντων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι όλοι οι βασικοί τομείς άσκησης της οικονομικής πολιτικής κάθε χώρας - μέλους, θα συμπεριλαμβάνονται στον... συντονιστικό καθορισμό και έλεγχο του Συμβουλίου Υπουργών. Με άλλα λόγια, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των προϋπολογισμών, η φορολογική πολιτική, η πολιτική στην "αγορά εργασίας", η πολιτική των κρατικών ενισχύσεων, όπως και η εισοδηματική πολιτική.

Αραγε, όταν αποφασίσουν τα μέτρα αυτά και τα βάλουν και σε εφαρμογή, μήπως πρέπει να αναρωτηθούν και για τη σκοπιμότητα ύπαρξης ολόκληρου Υπουργικού Συμβουλίου, μηχανισμών και παραμηχανισμών, κλπ., κλπ..; Τι να τους κάνουμε όλους αυτούς, αφού όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται στις Βρυξέλλες; Τουλάχιστον, να κάνουμε και λίγη οικονομία. Αλλωστε, νομάρχες έχουμε μπόλικους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ