Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δήλωση του Γ. Μαυρίκου

Ο γγ της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος δήλωσε: "Η σημερινή αντεργατική εξέλιξη στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί μια "φυσιολογική" κατάληξη του δρόμου που χάραξαν το 1994 για τη ΓΣΕΕ από κοινού οι ηγεσίες των τριών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ στην περιβόητη συνεδρίαση στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν στις αποφάσεις του 28ου Συνεδρίου. Η ασθμαίνουσα προσπάθεια των δύο παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΣΥΝ να διαφοροποιηθούν απλά αποτελεί "φύλλο συκής".

Οσον αφορά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, διά του υπουργού Εργασίας για τις συντάξεις, το ύψος των επικουρικών και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (τα γνωστά εξάμηνα), θυμίζουν στους εργαζόμενους το γνωστό ανέκδοτο του Χότζα.

Τέλος, εδώ που έφτασαν τα πράγματα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες με την εγκληματική τακτική και τις επιλογές της ΠΑΣΚΕ απαιτείται η άμεση, ορμητική και ανατρεπτική παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων και της βάσης για να αλλάξουν τους συσχετισμούς και με τους αγώνες τους να σπάσουν τα δεσμά που η κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη καθημερινά περνά στην εργατική τάξη και στα συμφέροντα των λαϊκών μαζών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ