Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Πρώτη και ενισχυμένη η ΕΣΑΚ

"41 χρόνια ζωής - 41 χρόνια αγώνες. Συνεχίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης".Μ' αυτό το σύνθημα να κυριαρχεί ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 18ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Λογιστών,στο οποίο η ΕΣΑΚ αναδείχτηκε ξανά πρώτη και ενισχυμένη δύναμη.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 62 αντιπροσώπων (από 58 το 1995), ψήφισαν 61, βρέθηκαν 57 έγκυρα ψηφοδέλτια και έλαβαν για το Διοικητικό Συμβούλιο: ΕΣΑΚ 35 ψήφους και 7 έδρες (πριν 29 και 7). ΠΑΣΚΕ 10 και 2 έδρες (πριν 9 και 2). Αυτόνομη Παρέμβαση 8 και 2 έδρες (πριν 8 και 2). Αγωνιστική Συσπείρωση 4 ψήφους και καμία έδρα. Η ΕΣΑΚ εξέλεξε και έναν αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ, ενώ οι άλλες παρατάξεις κανέναν. Ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός υπερψηφίστηκαν.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και διάλογος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και συνολικά η εργατική τάξη της χώρας.

Στο ψήφισμα του Συνεδρίου καταγγέλλεται ο "κοινωνικός διάλογος" και καλούνται οι εργαζόμενοι να αναπτύξουν αγώνες για την ικανοποίηση των αιτημάτων και την υπεράσπιση των κεκτημένων τους. Καυτηριάζεται η κυβερνητική πολιτική "στήριξης του πολυεθνικού κεφαλαίου, αφαίμαξης των εισοδημάτων των εργαζομένων, συντήρησης της ανεργίας, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και χτυπήματος της υγείας, της παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.", καθώς και ο αυταρχισμός που επιδεικνύει η κυβέρνηση ενάντια στους αγρότες και στους αγώνες του λαού.

Ακόμα, καταγγέλλεται η συμμετοχή και συναίνεση της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, καθώς και η συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, ενώ εκφράζεται η αντίθεση της ΠΟΛ με το σχέδιο "Καποδίστριας".

Τέλος, εκφράζεται η απόφαση για ανάπτυξη αγώνων για την ικανοποίηση σειράς θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων, ενώ προτείνεται στη ΓΣΕΕ να προχωρήσει σε πανελλαδική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη για ικανοποιητική ΕΓΣΣΕ. Με ομόφωνο ψήφισμα του Συνεδρίου απαιτείται να σταματήσει η δικαστική δίωξη του Γ. Μπαλάφα.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν ο Σ. Μαντζουράνης από της ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών και του Συλλόγου ΤΕΙ λογιστών Πειραιά.

Τιμή στους αγωνιστές

Σε διακεκριμένους αγωνιστές του κλάδου ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια του Συνεδρίου το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Στ. Φούντας, ιδρυτικό μέλος της ΕΕΛΠ, ευχήθηκε στους συνέδρους ό,τι καλύτερο για το μέλλον, νέους αγώνες για το καλό εργαζομένων και συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΛ Κ. Μαραγκουδάκης, αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την τιμή που κάνει στους παλιότερους, μια και αυτό δείχνει ότι "έχουν διάθεση να βαδίσουν στον ταξικό δρόμο που αυτοί χάραξαν", κατέληξε, τονίζοντας ότι τα μετάλλια ανήκουν "σε όλους τους εργαζόμενους γιατί απ' αυτούς γράφεται η ιστορία".

Ο Κ. Πετρόπουλος,επίσης επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΛ, εκθείασε την προσήλωση της Ομοσπονδίας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τόνισε ότι στο πρόσωπό τους τιμούνται όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ