Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ
Στόχος τους η "Σύγχρονη Εποχή"

Οι "γνωστοί - άγνωστοι" έδωσαν πάλι το "παρών", με μια απόπειρα πυρπόλησης των επαναστατικών ιδεών

Αυτή τη φορά οι θρασύδειλοι, αυτοί που κινούνται νύχτα και ύπουλα, αυτοί που φοβούνται τις ιδέες, χτύπησαν ακριβώς εκεί. Στόχος τους, αυτή τη φορά, ήταν ένα βιβλιοπωλείο. Οι ...άγνωστοι προσπάθησαν χτες τα ξημερώματα τα κάψουν τη "Σύγχρονη Εποχή".

Σήμερα, που η άλλη άποψη, η άλλη ιδεολογία, η διαφορετική, από την κατεστημένη, στάση ζωής μπαίνει "στο ρουθούνι" της άρχουσας τάξης, χαλώντας τη σούπα της συναίνεσης, σήμερα που η αντίσταση όσων αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι ανεβαίνει, οι "γνωστοί - άγνωστοι" προσπαθούν να τρομοκρατήσουν ακριβώς όσους, με όπλο την επαναστατική κοσμοθεωρία τους, κηρύσσουν εφ' όλης της ύλης αντίσταση.

Χτες, στις 2.25 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στη συμβολή των οδών Μαυροκορδάτου και Ακαδημίας, τρία γκαζάκια που είχαν τοποθετηθεί από άγνωστους δράστες εξερράγησαν. Ενα μπιτόνι από βενζίνη άρπαξε φωτιά, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι της προθήκης. Ευτυχώς, που οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν. Τα βιβλία σώθηκαν.

Τα βιβλία, που φυλάνε τη γνώση. Τα βιβλία της "Σύγχρονης Εποχής", που έχουν τη διαφορετική άποψη. Αυτήν, που φοβάται η "καθεστηκυία τάξις". Ποιος θέλει να κάψει τα βιβλία;

Η βομβιστική επίθεση γίνεται λίγες μέρες πριν το γιορτασμό της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

"Η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, ώστε με επεισόδια και έκτροπα να αποτραπεί η συμμετοχή του λαού στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία είναι ο ένας στόχος", μας λέει ο υπεύθυνος των εκδόσεων "Σύγχρονη Εποχή", Δημήτρης Παπαλεωνίδας."Η επίθεση αυτή είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης, που γίνεται σε όλες τις λαϊκές κατακτήσεις. Γιατί, εκτός από αυτές, πρέπει να χτυπηθεί και η ιδεολογία που τις υπερασπίζεται. Οι ιδέες, που ζητούν από το λαό να αντισταθεί".

"Το χτύπημα του βιβλιοπωλείου", προσθέτει ο Δ. Παπαλεωνίδας, "δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι μια σύμπτωση η απόπειρα να καταστρέψουν τη "Σύγχρονη Εποχή", που προσφέρει την άλλη άποψη στο βιβλίο".

Δυο παλιοί αγωνιστές στέκονται έξω από τη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου. "Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να ανάψουν πάλι τη φωτιά του φασισμού. Τότε που καίγανε τα βιβλία", μας λέει ο μπάρμπα - Αναστάσης, αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. "Εμείς, όμως, θα συνεχίσουμε να τους "μπαίνουμε στο ρουθούνι", ό,τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, θα αντιστεκόμαστε", προσθέτει ο μπάρμπα - Βασίλης. "Δε φοβόμαστε, είμαστε πολλοί. Θα απαντήσουμε με τη συμμετοχή μας στην πορεία του Πολυτεχνείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ