Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιούνται οι αστυνομικοί

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παρασκευή

Ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν από χτες συνδικαλιστές αστυνομικοί. Μετά την παραπομπή, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίο, της ρύθμισης των οικονομικών προβλημάτων τους στον προϋπολογισμό και των θεσμικών αιτημάτων τους στο... μέλλον, οι αστυνομικοί κινητοποιούνται. Αποκορύφωμα της κινητοποίησής τους θα αποτελέσει η συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Παρασκευή. Μαζί με τους αστυνομικούς στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος λιμενικοί και πυροσβέστες. Χτες πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες έξω από τις αστυνομικές διευθύνσεις της επαρχίας, αλλά και έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι αστυνομικοί, μοιράζοντας τις προκηρύξεις τους, εξηγούσαν στους περαστικούς τα προβλήματά τους. Οπως ότι εργάζονται χωρίς συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, χωρίς εβδομαδιαία ανάπαυση, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση - μετεκπαίδευση, χωρίς αξιοκρατία στις κρίσεις - προαγωγές, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τις διαρκείς αποσπάσεις, χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή για την υπερωριακή, νυχτερινή εργασία, επίσης για τις Κυριακές και τις αργίες.

Αρκετοί ήταν αυτοί που επισήμαιναν στους αστυνομικούς την άνοδο της εγκληματικότητας και την απουσία των αστυνομικών από την αντιμετώπισή της. "Η ΕΛ.ΑΣ. είναι ένας οργανισμός που η λειτουργία του βασίζεται σε παμπάλαια νομοθετήματα που δε συμβαδίζουν με τη σημερινή πραγματικότητα", απαντούσαν οι συνδικαλιστές. "Είναι ένας οργανισμός που είναι διαμορφωμένος από πεντηκονταετίας και πλέον και με το έμψυχο υλικό του κατανεμημένο ανορθόδοξα".

Πολλοί πολίτες επισημαίνανε στους συνδικαλιστές αστυνομικούς τη δράση των φασιστών αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη. Ετσι οι αστυνομικοί ανάμεσα στα παραπάνω αιτήματά τους πρόσθεσαν και δύο πικέτες. "Εξω τα ακραία στοιχεία από την Αστυνομία", έγραφε η μία, "Εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας" έγραφε η άλλη.

"Να απομακρυνθούν, δεν έχουν σχέση με τους αστυνομικούς", μας είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δ. Κυριαζίδης. "Πρέπει να ερευνηθεί σε ποιο επίπεδο είχαν φτάσει οι διασυνδέσεις τους και η δράση τους. Η υπηρεσία, αν και γνώριζε, δεν αντέδρασε άμεσα".

Οι αστυνομικοί απαιτούν την αναβάθμιση του οργανισμού, όπου υπηρετούν, την αναβάθμιση του ρόλου και του έργου τους, τη χορήγηση πραγματικών αυξήσεων και ανθρώπινων συντάξεων, τη χορήγηση αμοιβής για την υπερωριακή, νυχτερινή, κυριακάτικη εργασία, αλλά και την εργασία στις μέρες των αργιών, καθώς και την αποζημίωσή τους για κάθε μέρα απόσπασης - μετακίνησης από τον τόπο εργασίας τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρίες αστυνομικών (2023-12-12 00:00:00.0)
Η αστυνομία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα (2018-10-13 00:00:00.0)
Να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές (2007-02-09 00:00:00.0)
Αστυνομικοί στη σύσκεψη συνδικάτων! (2004-01-27 00:00:00.0)
Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα (2002-04-03 00:00:00.0)
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αστυνομικών (1997-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ