Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Απάτη σε προμήθειες

Απάτη με τις προμήθειες γαντιών του προσωπικού του Δήμου Αθηναίων αποκαλύφθηκε, ύστερα από αιφνίδια έρευνα κλιμακίου του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε δημοτική αποθήκη.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, προμηθευτής του δήμου προσέφυγε προ μηνός στο ΣΔΟΕ, όταν ανακάλυψε ότι ποσότητα γαντιών της εταιρίας του, τα οποία είχε αγοράσει ο δήμος παλιότερα για τις ετήσιες ανάγκες του, επανεμφανίστηκαν και ξαναπληρώθηκαν ως νέα παραλαβή από άλλο προμηθευτή. Τα γάντια - κόστους 7 εκατομμυρίων δραχμών περίπου - κατασχέθηκαν από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, ενώ έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για απάτη και πλαστογραφία και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης.

Χτες ο Δήμος Αθηναίων, με καθυστέρηση είκοσι ημερών παραδέχτηκε την ύπαρξη του θέματος, υποστηρίζοντας ότι έχει ήδη διατάξει από την πλευρά του τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, την οποία ανέλαβε διευθυντής του δήμου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι διαπιστώνουν απαράδεκτη καθυστέρηση από την πλευρά της διοίκησης, η οποία φέρεται ότι προσπάθησε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το θέμα. Αλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει ενημερωθεί καν το δημοτικό συμβούλιο.

Ούτως ή άλλως καταλογίζονται ευθύνες στη δημοτική αρχή, καθώς φέρεται να δημιούργησε τις συνθήκες για την εκδήλωση της απάτης. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κούτες με τα γάντια, που πήγαιναν και έρχονταν στις αποθήκες του δήμου, δεν είχαν παραληφθεί έγκαιρα, αλλά μαζί με την παραλαβή επόμενης χρονιάς. Ετσι περίσσεψαν, δε διατέθηκαν ποτέ στους εργαζόμενους και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να τα μεταφέρουν σε νέα εταιρία, που τα ξαναπούλησε στο δήμο,ως προϊόντα της!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ