Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΚΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με αγώνες τιμάμε την επέτειο της εξέγερσης

Σε αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλούν τους φοιτητές και σπουδαστές της Θεσσαλονίκης οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας.Τους καλούν να γυρίσουν την πλάτη στα κελεύσματα της άρχουσας τάξης, του ξένου παράγοντα, της κυβέρνησης και των παρατάξεων ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, αλλά και των κάθε λογής "ανεξάρτητων", που επιλέγουν αυτές τις μέρες για να εξαπολύσουν επίθεση στο περιεχόμενο και τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του γιορτασμού. Να δώσουν αγωνιστική απάντηση μαζί με το λαό στα σχέδια ΕΕ - κυβέρνησης και πολυεθνικών για να υπερασπιστούν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, για να δυναμώσει το φιλειρηνικό κίνημα, κόντρα στο ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστές.

Με ανακοίνωσή τους οι ΠΚΣ Θεσσαλονίκης καλούν τη νεολαία και τους φοιτητές να συντονιστούν στην κατεύθυνση της συνεχούς κινητοποίησης, με προοπτική την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, και να αποτρέψουν την εκτόνωση των αιτημάτων και των οραμάτων τους. Να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους, να δυναμώσουν το μέτωπο με το λαό της Θεσσαλονίκης, που και φέτος θα δώσει μαζικό αγωνιστικό "παρών" στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις και τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη.

Οι ΠΚΣ χαιρετίζουν τη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής φορέων και φοιτητικών συλλόγων για το γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, δεδομένης της ανυπαρξίας του κεντρικού οργάνου των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, της ΦΕΑΠΘ.

Αναφερόμενες στο ρόλο της κυβέρνησης και του Τύπου σημειώνουν: "Ανοίγουν με προβοκατόρικο τρόπο τη συζήτηση για να αμφισβητήσουν το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του πανεπιστημιακού ασύλου, για να σπιλώσουν μια από τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος. Θέλουν να βάλουν το Πολυτεχνείο στο μουσείο, αλλοιώνοντας το περιεχόμενο του αγώνα του Νοέμβρη, είτε παρουσιάζοντάς το σαν μια αυθόρμητη κατάληψη, είτε θέλοντας να του δώσουν χαρακτηριστικά ενός άχρωμου και ακίνδυνου". Επίσης, μιλώντας για το ρόλο των παρατάξεων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, Ανεξαρτήτων, ΕΑΑΚ, επισημαίνουν ότι "συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση παρουσιάζοντας το γιορτασμό του Πολυτεχνείου σαν προσωπική υπόθεση του κάθε φοιτητή ή σαν εξέγερση μόνο των φοιτητών. Σπιλώνουν το νόημα του Νοέμβρη ταυτίζοντας τη μαζική λαϊκή αντιδικτατορική κατάληψη του '73, με τις καταλήψεις που προωθούν οι ίδιοι για να ξεφουσκώσουν την επομένη της επετείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ