Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρίες αστυνομικών

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες αστυνομικοί υπάλληλοι σε πολλές πόλεις της χώρας, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη. Στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κρατώντας πανό που έγραφε «Ως εδώ» και ζητώντας να μπει τέλος στα φαινόμενα της λεγόμενης οπαδικής βίας. Στη Θεσσαλονίκη, η αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μπροστά από το αστυνομικό μέγαρο. Το πανό που κρατούσαν οι αστυνομικοί έγραφε: «Οι ζωές των αστυνομικών δεν κοστίζουν 30 ευρώ. Εξω η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα - αρένες».

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σχολίασε αρνητικά τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της λεγόμενης οπαδικής βίας, κάνοντας λόγο για «μέτρα - χάδια». Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «...ανακοινώθηκε μία δέσμη "μέτρων" μόνο για τους αγώνες ποδοσφαίρου της Super League 1, έλεγχος ταυτοπροσωπίας και άλλες δευτερεύουσας σημασίας προβλέψεις. Ξεκάθαρα, λοιπόν, προκύπτει ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει να είναι στους αθλητικούς χώρους και να φορτώνεται ευθύνες που δεν της ανήκουν έχοντας να αντιμετωπίσει εγκληματικές αγέλες χούλιγκαν, οι οποίοι απλά δεν θα κάνουν το βρώμικο έργο τους σε αγώνες ποδοσφαίρου αλλά θα είναι ελεύθεροι να επιλέξουν όποιο άλλο άθλημα επιθυμούν.

Καλούμε για μία ακόμα φορά, με όση μεγαλύτερη ένταση μπορεί να έχει η φωνή μας, την κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα και αυτή τη φορά πραγματικά σκληρά μέτρα και όχι "χάδια", όπως αυτά που ανακοίνωσε».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, είχε σύντομη συνάντηση με συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανενόχλητος συνεχίζει ο ...χορός των ανταγωνισμών (2024-04-13 00:00:00.0)
Ο λαός να αντιπαλέψει τα νήματα που συνδέουν τον αθλητισμό με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα (2023-08-17 00:00:00.0)
Εμπροσθοφυλακή (2023-05-04 00:00:00.0)
Πλούσια συζήτηση για τις εξελίξεις στον αθλητισμό και την οπαδική βία (2022-02-23 00:00:00.0)
Χαροπαλεύει οπαδός μετά από συμπλοκή (2015-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ