Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Φιέστα εμπαιγμού των πλημμυροπαθών η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη

Καλεί τον λαό της περιοχής να εντείνει την αγωνιστική του δράση, συμμετέχοντας στην πανθεσσαλική συγκέντρωση το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στη Λάρισα

Κάλεσμα στον λαό της περιοχής να εντείνει την αγωνιστική του δράση και ακόμη πιο μαχητικά, πιο συλλογικά και μαζικά να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του από την κυβέρνηση, την περιφερειακή αρχή, τις δημοτικές αρχές απευθύνει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας την περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία την προηγούμενη Παρασκευή «κυβερνητική - αυτοδιοικητική φιέστα που στήθηκε στους πληγέντες νομούς Λάρισας και Καρδίτσας, φιέστα εμπαιγμού απέναντι στις πληγείσες αγροτικές οικογένειες των πλημμυρισμένων δήμων».

Η ΕΠ Θεσσαλίας καλεί σε κλιμάκωση της πάλης, ένταση του αγώνα, μαζικοποίηση των Σωματείων, των αγροτικών συλλόγων, των Επιτροπών Πληγέντων, κάθε μαζικού φορέα και σε μαζική συμμετοχή στην πανθεσσαλική συγκέντρωση των μαζικών φορέων και επιτροπών πληγέντων για την προστασία της ζωής, το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας σχολιάζει ότι «κυβέρνηση, πρώην και νεοεκλεγείσα περιφερειακή αρχή, δήμαρχοι Κιλελέρ, Αγιάς και άλλοι είναι απέναντι από τα δικά μας συμφέροντα, απέναντι από τις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού μας. Οταν μάλιστα 3 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, υπάρχουν ακόμα νοικοκυριά και βιοπαλαιστές που δεν έχουν δει ούτε ευρώ για αποζημίωση, ενώ και στο ΦΕΚ της 6ης Νοεμβρίου για τις αποζημιώσεις αποκαλύπτεται ότι η τελική τιμή των αποζημιώσεων θα είναι πολύ μικρή, θα απέχει πάρα πολύ από αυτό που ζητάει το αγροτικό κίνημα. Ολοι μαζί γράφουν το σενάριο της επόμενης μέρας: Την αξιοποίηση της μεγάλης καταστροφής στην περιοχή μας ως ευκαιρία, όπως άλλωστε κυνικά ομολογούν. Οι αλλαγές στη χρήση γης, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών είναι ο στόχος, ώστε πιο γοργά με αφορμή την καταστροφή να συγκεντρωθεί η γη, η παραγωγή σε λιγότερα χέρια».

Σχολιάζοντας τα εγκαίνια του έργου ύδρευσης στην Καρδίτσα, σημειώνει ότι «πρόκειται για έργο απόλυτα αναγκαίο εδώ και πολλά χρόνια, γιατί αφορά την ύδρευση της ανατολικής πλευράς από τη λίμνη Σμοκόβου, με το τεράστιο υδατικό έλλειμμα που υπάρχει στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν καν να ποτιστούν χωράφια», ωστόσο βάζει τα εξής ερωτήματα:

«Θα λυθεί το πρόβλημα των ακάθαρτων λυμάτων στα παραλίμνια χωριά της τεχνητής λίμνης Σμοκόβου (Ρεντίνα, Λουτροπηγή κ.λπ.), με την κατασκευή της αντίστοιχης μονάδας; Γιατί η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται να επικαιροποιήσει με τα επιτελεία της μελέτες που έχουν γίνει, και κυρίως δεν ψελλίζει τίποτα για την ένταξη αυτών των έργων στον κρατικό προϋπολογισμό που σε λίγες μέρες φέρνει σε ψήφιση στη Βουλή; Ας μας απαντήσουν όλοι οι αρμόδιοι, γιατί ενώ έχει φτιαχτεί ένα υπερσύγχρονο διυλιστήριο μένει σε αχρησία και οι κάτοικοι δεκάδων χωριών δεν μπορούν να έχουν πόσιμο νερό από την προηγούμενη καταστροφή του "Ιανού", λόγω καταστροφής δικτύου και αντλιοστασίων. Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση αφού έχει λήξει η σύμβαση με τον εργολάβο του έργου από τον περασμένο Σεπτέμβρη;

Τα πλατιά χαμόγελα και το κόψιμο των κορδελών δεν απαντά σ' αυτά τα ερωτήματα, που έχουν άμεση σχέση με την ίδια τη λειτουργικότητα ενός έργου καθόλα χρήσιμου».

Αλλά και για την εξαγγελία της κυβέρνησης για τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, που έχει άμεση σχέση με τη λειτουργικότητα του έργου, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «μόνο αθώα δεν είναι. Ας σκεφτούμε πως στη ΔΕΥΑ Σοφάδων, από το πετσοκομμένο οργανόγραμμα που προβλέπονται 42 εργαζόμενοι, αυτήν τη στιγμή εργάζονται μόνο 12 υπάλληλοι, εκ των οποίων μόλις 1 είναι για τη συντήρηση του δικτύου, αντιστοιχώντας σε έναν πληθυσμό 18.000 κατοίκων! Ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων είναι νύχι - κρέας με την ευρωπαϊκή Οδηγία - πλαίσιο (2000/60/ΕΚ), που πρακτικά σημαίνει εμπορευματοποίηση του νερού, δηλαδή ακόμη πιο ακριβό νερό και για τις αγροτικές καλλιέργειες. Σε συνδυασμό βέβαια με τις αναφορές του για την ανασυγκρότηση της περιοχής "με ευκαιρίες για αλλαγή καλλιεργειών"», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονισμένα διεκδικούν μέτρα στήριξης, αποκατάστασης και προστασίας (2024-03-12 00:00:00.0)
Οι καταστροφές ευκαιρία για να «τρέξουν» αντιλαϊκά σχέδια (2023-12-09 00:00:00.0)
Νέες καταστροφές από τις πλημμύρες και την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης (2021-03-24 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση «στεγνώνει» τη Θεσσαλία! (2001-06-23 00:00:00.0)
«Φράγμα» στη λειψυδρία (2000-08-26 00:00:00.0)
Εργα και αποζημιώσεις για τους αγρότες (2000-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ