Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Απάνθρωπη μεταχείριση και προσπάθειες για στημένα βίντεο

Αγανάκτηση προκαλούν τα νέα βίντεο που δείχνουν τον ισραηλινό κατοχικό στρατό να ξεγυμνώνει και να διαπομπεύει Παλαιστίνιους αιχμαλώτους και ομήρους που συλλαμβάνει στη Γάζα.

Σε δύο νεότερα βίντεο εμφανίζονται δεκάδες Παλαιστίνιοι ημίγυμνοι, μόνο με τα εσώρουχά τους, δεμένοι πισθάγκωνα και με δεμένα μάτια, να στοιβάζονται μέσα σε φορτηγά και ανοιχτές καρότσες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, σε ένα βίντεο με ήχο καταγράφεται ένας Ισραηλινός στρατιώτης να λέει σε έναν μεγαλύτερης ηλικίας Παλαιστίνιο, που δεν αναγνωρίστηκε ως μέλος της Χαμάς αλλά ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης αλουμινίου, να κρατήσει «εκείνο το όπλο που σου έδωσα», «κουβαλώντας το αργά», ώστε να το αφήσει στην άλλη πλευρά στο έδαφος, προφανώς σε μια απόπειρα για νέα fake news της ισραηλινής προπαγάνδας.

Οι Παλαιστίνιοι που εμφανίζονται σε εκείνο το βίντεο φέρεται ότι συνελήφθησαν στο σχολείο Χαλίφα, του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα.

Παράλληλα, κατοχικοί στρατιώτες λεηλατούν και καταστρέφουν μαγαζιά Παλαιστινίων, καταγράφοντας σε βίντεο τις λεηλασίες και τις καταστροφές που προκαλούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ