Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ
Σύλληψη του δράστη, αναζητούνται κι άλλοι

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από την Κυριακή ο δράστης της επίθεσης κατά του αστυνομικού στου Ρέντη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα, στη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο ενώ διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς που καταγράφηκε από κάμερες είναι ένας 18χρονος που έχει ομολογήσει την πράξη του και ήταν ένας από τους 424 προσαχθέντες, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να δώσουν DNA. Χτες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά λίγο πριν τις 10 το πρωί, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Από εκεί πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, την Πέμπτη στις 11 το πρωί.

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία, που περιλαμβάνουν αυτό της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών. Συγκεκριμένα, η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα: Απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού, κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού, ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του αιματηρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού.

«Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», φέρεται να έχει παραδεχτεί ο 18χρονος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς, και ισχυρίστηκε ότι ένας μεγαλύτερος σε ηλικία του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει. Εριξε τη βολή, η φωτοβολίδα αναπήδησε στον δρόμο και κατέληξε στο πόδι του αστυνομικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ