Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Πλειοδοτεί» στα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων

Με την προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματος που θα διεξαχθεί τον Φλεβάρη ασχολήθηκε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίασή της το Σάββατο, απ' το βήμα της οποίας ο πρόεδρός του, Στ. Κασσελάκης, συνέχισε να φιλοτεχνεί για το κόμμα του το προφίλ της αξιόπιστης και ικανής να αναλάβει την αστική διαχείριση δύναμης.

Πλειοδοτώντας στη λογική της καταστολής ως απάντησης στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, φυσικά με πλήρη αποσιώπηση της πραγματικής αιτίας που εντοπίζεται στα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία συνδέονται με τις ομάδες και τον αθλητισμό, ο Στ. Κασσελάκης ζήτησε ουσιαστική λειτουργία των συστημάτων εποπτείας με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, είσοδο στα γήπεδα μόνο με ταυτοποίηση, υποχρεωτική αρίθμηση θέσεων, υποχρεωτική έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ασφαλείας και έλεγχο λειτουργίας πριν από κάθε αναμέτρηση.

Από θέση υπεράσπισης των συμφερόντων του εγχώριου κεφαλαίου, ο Στ. Κασσελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση επειδή, όπως είπε, η Ελλάδα είναι ουραγός στην ΕΕ «όσον αφορά την αναλογία επενδύσεων προς ΑΕΠ, με απόκλιση 8,8% του ΑΕΠ από την ΕΕ και 8,7% από την Ευρωζώνη. Ετήσιο επενδυτικό κενό: 18 δισ. ευρώ». Δεσμεύτηκε ξανά ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τα ηνία της αστικής διαχείρισης θα δημιουργήσει «τις συνθήκες για προσέλκυση Αμεσων Ξένων Επενδύσεων που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία».

Συνθήκες που βεβαίως δημιουργούνται με ποικίλους μποναμάδες στους «επενδυτές», προερχόμενους απ' την άγρια φοροληστεία του λαού, τη διαιώνιση του καθεστώτος ζούγκλας σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, τους καθηλωμένους μισθούς και τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με μπούσουλα και τις σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Την οποία ο Στ. Κασσελάκης θαυμάζει τόσο ώστε να καταγγέλλει «δραματικές αποκλίσεις της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα» που σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους συνίσταται σε γενικευμένη ανασφάλεια, φτώχεια, μισθούς - φιλοδωρήματα κ.λπ.

Ο Στ. Κασσελάκης επιτέθηκε στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ για το «παρών» τους στα άρθρα του πρόσφατου νομοσχεδίου που θωρακίζουν τα «κοράκια» των τραπεζών, λέγοντας: «Επειδή ακούγονται πολλά τώρα τελευταία για "μετάλλαξη" του ΣΥΡΙΖΑ, έχω να πω ότι η μόνη μετάλλαξη είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες και ποτέ δεν πρόκειται επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγξουν τον ΣΥΡΙΖΑ». Κι αυτά τα έλεγε όταν την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως κι αυτοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν σχεδόν το 50% του ίδιου νόμου!

Τέλος, για τα Ελληνοτουρκικά ο Στ. Κασσελάκης έσπευσε να επαναλάβει τη στήριξή του στα παζάρια για διευθετήσεις εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, καλωσορίζοντας το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας της περασμένης Τετάρτης. Είπε χαρακτηριστικά ότι «αναγνωρίζουμε κάθε θετικό βήμα και δεν θα συρθούμε ποτέ στην πατριδοκαπηλία που επέδειξε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών ή αργότερα, την περίοδο 2021 - 2023, στα Ελληνοτουρκικά».

Στο μεταξύ, με κείμενό τους ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ 51 συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ