Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Γενική απεργία ενάντια στις σφαγές και την κατοχή

Copyright 2023 The Associated

Γενική απεργία και πορείες διαμαρτυρίας για τις σφαγές δεκάδων χιλιάδων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και την κλιμάκωση της κατοχικής φονικής βίας στη Δυτική Οχθη πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες Παλαιστίνιοι σε πόλεις και χωριά των κατεχόμενων περιοχών.

Η κεντρική διαδήλωση συνδικάτων, επαγγελματικών οργανώσεων, πολιτικών φορέων και λαϊκών επιτροπών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ραμάλας, με κεντρικό αίτημα τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών τοποθέτησε μία πλακέτα με τα ονόματα όσων δολοφονήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό από τις 7 Οκτώβρη, και απέρριψε όλες τις προσπάθειες ξεριζωμού και εκτοπισμού τους από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Παράλληλα έγινε έκθεση με γράμματα που έγραψαν μικροί μαθητές σε συνομηλίκους τους στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας ευχές για το τέλος του πολέμου, ώστε να μπορέσουν «κάποτε όλοι να ζήσουν με ειρήνη».

Στο μεταξύ, μέχρι χτες τα ξημερώματα οι ισραηλινές κατοχικές αρχές είχαν συλλάβει άλλους 28 Παλαιστίνιους αμάχους, μεταξύ των οποίων 2 γυναίκες.

Από τις 7 Οκτώβρη στη Δυτική Οχθη Ισραηλινοί στρατιώτες και Εβραίοι έποικοι έχουν δολοφονήσει πάνω από 275 αμάχους και έχουν τραυματίσει πάνω από 3.365, γεγονός που αναγκάζει ακόμα και κυβερνήσεις χωρών όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία να σχεδιάζουν την επιβολή κυρώσεων κατά «εξτρεμιστών εποίκων», όπως έκανε την περασμένη βδομάδα - υποκριτικά - το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ