Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Μήνυμα του ΚΣ της ΚΝΕ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες νέους και νέες, που πήραν μέρος στο γιορτασμό των 24 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη, που συμμετείχαν μαζικά στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Η μεγάλη συμμετοχή του λαού της Αθήνας και ιδιαίτερα της νεολαίας στη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση αποδεικνύει περίτρανα ότι τα οράματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανά στη μνήμη της νεολαίας, συνεχίζουν να φλογίζουν τις καρδιές της, να εμπνέουν τους αγώνες της. Αποτελεί, ταυτόχρονα, ένα βροντερό μήνυμα στους Αμερικάνους και τους άλλους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές πως η πολιτική της Νέας Τάξης τους δε θα περάσει εύκολα. Στην κυβέρνηση, ότι η υποτέλεια και ο ραγιαδισμός δεν αποτελούν μονόδρομο, ότι ο λαός και η νεολαία είναι αποφασισμένοι, με τον αγώνα τους, να επιβάλουν την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη στην περιοχή μας, κόντρα στον ίδιο πάντα εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Ταυτόχρονα, έρχεται να διαψεύσει περίτρανα τους κήρυκες του συμβιβασμού και της υποταγής, όλους αυτούς, που, με κάθε τρόπο, από δημοσκοπήσεις μέχρι εκπομπές και δημοσιεύματα, ανέλαβαν εργολαβικά να πείσουν τη νεολαία ότι το Πολυτεχνείο "πέθανε", τα οράματά του έσβησαν, ότι τα ιδανικά της σημερινής γενιάς μπορούν να κλειστούν στα στενά καλούπια του σάπιου συστήματος που υπηρετούν.

Ο παλλαϊκός χαρακτήρας και του φετινού γιορτασμού, η περιφρούρηση του χώρου και των εκδηλώσεων από τους φυσικούς πρωταγωνιστές, το φοιτητικό, το εργατικό, το ίδιο το λαϊκό κίνημα, αποτελεί άλλο ένα ισχυρό "χαστούκι" στις διάφορες "Κασσάνδρες", που ενδιαφέρονταν, δήθεν, για την "προστασία του ασύλου", στο στόχαστρό τους, όμως, είχαν τον ίδιο το χαρακτήρα του παλλαϊκού γιορτασμού, την απομόνωση του φοιτητικού από το εργατικό και το λαϊκό κίνημα.

Ειδικότερα φέτος, απέτυχε οικτρά η φιέστα που είχε στηθεί για δήθεν "ανοιχτό Πολυτεχνείο". Το συνονθύλευμα, από δυνάμεις από το ΣΥΝ μέχρι τους αναρχικούς, που επιχείρησε να στήσει και τις τρεις μέρες επεισόδια, αντιμετωπίστηκε και απομονώθηκε. Ο στόχος τους να χτυπηθεί η αντιαμερικανική πορεία δεν πέρασε.

Χαιρετίζουμε τα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων, τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στη μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, την περιφρούρηση του χαρακτήρα του γιορτασμού, του χώρου του Πολυτεχνείου και της πορείας.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αθήνα, 17 Νοέμβρη 1997

Το ΚΣ της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ