Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρόβλημα το ιδιοκτησιακό

Πολλές δυσκολίες για την ομαλή λειτουργία του αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λοιμωδών Θεσσαλονίκης. Πράγματι, εκτός από τα προβλήματα λόγω ελλείψεων προσωπικού - από 44 νοσηλεύτριες που προβλέπει ο Οργανισμός, εργάζονται μόνο 20 - και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στους βοηθητικούς χώρους, το κυριότερο πρόβλημα είναι το ιδιοκτησιακό.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Απ. Τασούλας προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του Κόμματος τονίζουν ότι το κτιριακό συγκρότημα, καθώς και η γύρω από αυτό έκταση, ανήκουν στο ιταλικό Δημόσιο, ενώ παράλληλα έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, επισημαίνουν οι βουλευτές, είναι, αφενός, να μην αναπτύσσονται νέες εγκαταστάσεις, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου και, αφετέρου, να απαγορεύεται η ανακαίνιση των παλιών κτιριακών εγκαταστάσεων, ώστε οι χώροι να είναι πιο λειτουργικοί.

Με αφορμή τα παραπάνω προβλήματα οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να λυθεί επιτέλους το ιδιοκτησιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λοιμωδών Θεσσαλονίκης και να καλυφθούν οι κενές θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ