Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΥΞΗ ΜΑΛΙΑΚΟΥ
Να ματαιωθεί ο διαγωνισμός

Τη νέα χάραξη της Εθνικής οδού μέσω Δομοκού, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής

Τη ματαίωση του διαγωνισμού για την κατασκευή της υποθαλάσσιας ζεύξης του Μαλιακού Κόλπου και τη νέα χάραξη της Εθνικής οδού μέσω Δομοκού, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνει προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ - αναφέρει συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΚΕ - προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία της ζεύξης του Μαλιακού Κόλπου. Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε 130 - 150 δισ. δρχ. και γίνεται με τη μέθοδο της δήθεν αυτοχρηματοδότησης, ενώ οι οδηγοί θα το χρυσοπληρώσουν με τα πανάκριβα διόδια.

"Η κυβέρνηση - επισημαίνει ο Αχ. Κανταρτζής - αποφασίζοντας την εκτέλεση αυτού του έργου, παραβλέπει το γεγονός ότι αυτό ουσιαστικά δεν έχει σχέση με την πραγματική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, που πλήττεται από τη συρρίκνωση της παραγωγικής της βάσης. Επιπλέον, αγνοεί τις αντιδράσεις των φορέων της ευρύτερης περιοχής (Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Γρεβενών, Κοζάνης κ. ά.), που ζητούν τη νέα χάραξη μέσω Δομοκού, γιατί η λύση αυτή είναι πιο οικονομική και συντομεύει περισσότερο την απόσταση Αθήνας - Θεσσαλονίκης, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον και χωρίς την επικινδυνότητα της υποθαλάσσιας σήραγγας".

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ αν προτίθεται η κυβέρνηση, σεβόμενη και τους κατοίκους της περιοχής, να ματαιώσει τον προκηρυχθέντα διαγωνισμό και να προχωρήσει στη λύση της νέας χάραξης μέσω Δομοκού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ