Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Πολυτεχνείο ζει και εμπνέει τους αγώνες

Βροντερό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι το εξεγερτικό μήνυμα του Νοέμβρη εξακολουθεί να εμπνέει την αντίσταση και τους αγώνες για "ψωμί - παιδεία - ελευθερία - εθνική ανεξαρτησία - έξω οι Αμερικάνοι - έξω το ΝΑΤΟ", αλλά και ότι η άρχουσα τάξη και οι αμερικανονατοϊκοί ιμπεριαλιστές δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν ποτέ με το Πολυτεχνείο, έστειλε χτες ο ελληνικός λαός στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Με τη μαζική αγωνιστική του συμμετοχή - και ιδιαίτερα των νέων - στις συγκεντρώσεις και τις πορείες, διαδήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι συνεχίζει να αγωνίζεται για "να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση". Οτι το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να ζει στην πάλη για μια Ελλάδα χωρίς τα αμερικανονατοϊκά δεσμά, στους αγώνες για δημόσια δωρεάν παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία, στους αγώνες κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, κατά της κυριαρχίας των μονοπωλίων και της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης.

Στην Αθήνα και φέτος, η πρεσβεία των ΗΠΑ, το σύμβολο της "νέας τάξης", έγινε "στόχος" των χιλιάδων διαδηλωτών. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την περιοχή, που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμφωνία των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Διαδήλωσαν ότι θα εντείνουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, που φορτώνει με νέα βάρη το λαό.

Ομως δεν έλειψαν και φέτος οι προσπάθειες εκείνων που επιδιώκουν να "κλείσουν" στο... μουσείο το Νοέμβρη. Με την αρνητική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων, "αρματωμένο Πολυτεχνείο", κλίμα αστυνομοκρατούμενης Αθήνας κλπ, αλλά και με τη χρησιμοποίηση και φέτος - ευτυχώς αναποτελεσματικά - των διάφορων φασιστοειδών, επιδίωξαν να υπονομεύσουν τις ενοχλητικές γι' αυτούς λαϊκές πορείες - διαδηλώσεις με τα πάντα επίκαιρα συνθήματα και ανεκπλήρωτα αιτήματα του Πολυτεχνείου. Ομως, λαός και νεολαία έδωσαν την απάντησή τους με τη συμμετοχή τους, ενώ εργαζόμενοι και φοιτητές ανέλαβαν να περιφρουρήσουν το γιορτασμό και το κτίριο του ΕΜΠ, ματαιώνοντας έτσι τα σχέδια αυτών που κρύβονται στο σκοτάδι...

Από το Σάββατο το πρωί που άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου μέχρι χτες, χιλιάδες ήταν εκείνοι που προσήλθαν στο χώρο για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο των αγωνιστών του 1973, με τους νέους και πάλι να πρωταγωνιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ