Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
Συγκροτήθηκε Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση

Με την πεποίθηση πως η μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στην ΤΑ είναι η αγωνιστική συσπείρωση και αντεπίθεση, εκατοντάδες πολίτες από το Αργοστόλι και τα χωριά Ζώλα, Νύφι, Αγκώνας, Θηνιά, Κουρουκλάτα, Φάρσα, Δαυγάτα, Διλινάτα, Φαρακλάτα και Τρωγιανάτα,που συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή, αποφάσισαν τη συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης στο Αργοστόλι και τα χωριά που αναγκαστικά συνενώνονται με το δήμο. Στη συγκέντρωση ομόφωνα αποφασίστηκε ότι παύει να υπάρχει η προηγούμενη Κίνηση "ΑΚΙΔΑ" και συγκροτήθηκε η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Αργοστολίου (ΔΑΚΑ)".Εκλέχθηκε Γραμματεία της Κίνησης και εγκρίθηκε διακήρυξη, στην οποία γίνεται αναφορά στις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, που "στο όνομα του "μονόδρομου" της Ευρωπαϊκής Ενωσης παραχωρεί νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και στραγγίζει τους εργαζόμενους", ενώ γίνεται λόγος για την κυβερνητική επιχείρηση υποβάθμισης της ΤΑ και τη μετατροπή της σε μηχανισμό εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής.

Με τη διακήρυξη επιρρίπτονται μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή άθλια κατάσταση στο σημερινό δήμαρχο και το νομάρχη. "Μια τετραετία τώρα - σημειώνει η διακήρυξη - ο δήμαρχος Φόρτες και ο νομάρχης Μεταξάς, μαζί με τον αντινομάρχη του ΣΥΝ, στο όνομα του "εκσυγχρονισμού", με τη στήριξη των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, που υπηρετούν το Μάαστριχτ στο δήμο και τη νομαρχία, προώθησαν την κυβερνητική πολιτική: Αδιαφόρησαν για τις ελλείψεις στα σχολεία, στην πρόνοια, στην υγεία, στις συγκοινωνίες. Μετατρέπουν το δήμο και τη νομαρχία σε επιχειρήσεις. Δέχονται τη λογική της ανταποδοτικότητας, διευκολύνοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Στηρίζουν τα αντιδραστικά μέτρα Αρσένη για την παιδεία. Συμφωνούν με τον "Καποδίστρια" και τις αναγκαστικές καταργήσεις κοινοτήτων. Δέχτηκαν το πέρασμα κρατικών παιδικών σταθμών στην ΤΑ. Κάνουν τελικά το δήμο και τη νομαρχία φυτώριο έμμισθων κρατικών υπαλλήλων, που πρωτοστατούν στο πέρασμα της πολιτικής της κυβέρνησης. Εμειναν συνειδητά μακριά από τα προβλήματα του λαού, από τους κοινωνικούς αγώνες, από τους αγώνες για την υπεράσπιση της ειρήνης και της εθνικής ανεξαρτησίας".

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση οι πολίτες της περιοχής αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους ιδρύοντας τη ΔΑΚΑ. Στόχοι της Κίνησης, όπως αναφέρονται στη διακήρυξη, θα είναι:

  • η "καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, που θέλει την ΤΑ επιχείρηση και ιμάντα μεταβίβασης της αντιλαϊκής πολιτικής".Η καταδίκη του σχεδίου "Καποδίστριας", που επιβάλλει συνενώσεις με μοναδικό κριτήριο τη διαμόρφωση μηχανισμών φορομπηχτικής πολιτικής.
  • η έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στην πολιτική, που προωθεί για λογαριασμό της κυβέρνησης ο δήμαρχος και στηρίζουν οι άλλες παρατάξεις.
  • η συσπείρωση των λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων, που θέλουν να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική.Η αγωνιστική συνάντηση όλων εκείνων που αντιστέκονται στο μονόδρομο των πολυεθνικών.
  • η πάλη για την απόκρουση των αντιλαϊκών επιλογών της ΕΕ.
  • ο αγώνας ενάντια στην πολιτική λιτότητας, στην κατάργηση του 8ωρου, στα μέτρα Αρσένη για την παιδεία, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, στον αυταρχισμό.
  • η πάλη για την υπεράσπιση της ειρήνης και της εθνικής ανεξαρτησίας, κόντρα στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης.

Στον αγώνα τους αυτόν οι πολίτες που συγκρότησαν τη Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση καλούν "κάθε τίμιο αγωνιστή δημότη, που δεν υποτάσσεται στον αντιλαϊκό μονόδρομο και τον αυταρχικό κατήφορο", να συμπορευτεί μαζί τους στον αγώνα "για ένα δήμο - συμπαραστάτη του λαού και όχι της κυβερνητικής πολιτικής".Η Γραμματεία της Κίνησης στις αμέσως επόμενες μέρες προγραμματίζει περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις στην πόλη του Αργοστολίου και στα γύρω χωριά.

Π. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ