Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζέψτε τα "σταγονίδια"

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Να βάλει φρένο στον αυταρχικό κατήφορο και να αναλάβει τις ευθύνες της για τα "σταγονίδια" στην Αστυνομία, καλεί την κυβέρνηση, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.

Ο βουλευτής του Κόμματος αναφέρεται στο πρόσφατο περιστατικό φασιστικής δραστηριότητας στο χώρο της Αστυνομίας, όπου τα "σταγονίδια" έφτασαν μέχρι τη θέση του επικεφαλής των ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης και άλλες ανώτερες υπηρεσιακές θέσεις. Επίσης, όπως επισημαίνει, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης γνώριζε επί μακρόν το περιεχόμενο της βιντεοκασέτας, με το "χουντικό" γλέντι και δεν έπραξε τίποτα, παρά μόνον όταν το θέμα πήρε πλατιά δημοσιότητα. Ολ' αυτά, τονίζει ο Στρ. Κόρακας, αποκαλύπτουν τη λογική της κυβέρνησης και υπογραμμίζουν τις ευθύνες της για την απαράδεκτη καθυστέρηση του επιβαλλόμενου εκδημοκρατισμού.

Το ΚΚΕ πιστεύει, υπογραμμίζει ο βουλευτής του Κόμματος, ότι η κυβέρνηση παρέχει το ανάλογο κλίμα προκειμένου τα "σταγονίδια" αυτά να διατηρηθούν, με τη διατήρηση του αντιδημοκρατικού κλίματος στα Σώματα Ασφαλείας, με την ενίσχυση του κατασταλτικού τους χαρακτήρα σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, καθώς και με την ενίσχυση της εξάρτησης των Σωμάτων Ασφαλείας από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Επίσης, με την αδιαφάνεια, την έλλειψη κοινοβουλευτικού ελέγχου και με το αντιδημοκρατικό καθεστώς κρίσεων - προαγωγών, είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει στις γνωστές λίστες του αίσχους.

Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω περιστατικό, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Στρ. Κόρακας ρωτά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, για ποιο λόγο καθυστέρησε επί μακρόν να πάρει οποιοδήποτε μέτρο, μέχρι να πάρει πλατιά δημοσιότητα το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, τον ρωτά τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την τιμωρία των υπευθύνων, αλλά και για την προώθηση ουσιαστικού εκδημοκρατισμού στα Σώματα Ασφαλείας. Τέλος, τον ρωτά για το αν θα σταματήσει να υποβαθμίζει τέτοια ζητήματα, καθώς και αν θα "βάλει φρένο" στην πρακτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ