Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Στους εργαζόμενους τα βάρη

Στις πλάτες των εργαζομένων της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" θέλουν να ρίξουν τα βάρη των δικών τους αμαρτιών οι εκπρόσωποι του δικομματισμού. Οπως προέκυψε από την ακρόαση του μέχρι πρότινος προέδρου της ΟΑ Ν. Μπλέτσιου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, οι κυβερνήσεις των οποίων ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της ΟΑ, θέλουν να πληρώσουν το "μάρμαρο" οι εργαζόμενοι, τους οποίους θεωρούν "ανελαστικές δαπάνες", οι οποίες πρέπει να μειωθούν.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Ν. Μπλέτσιος έδειξε να συμφωνεί με την παραπάνω κατεύθυνση, κάνοντας λόγο για αλλαγή νοοτροπίας, στην οποία πρέπει να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι, πράγμα που πρακτικά σημαίνει εντατικοποίηση και τον συνακόλουθο αυταρχισμό.

Οπως προέκυψε από την ακρόαση, η σύμβαση για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα με τη γερμανική ΧΟΧΤΙΦ δεν προβλέπει τίποτα για την "Ολυμπιακή", η οποία αντιμετωπίζεται απλώς ως ένας πελάτης του αεροδρομίου, όπως οι άλλες ξένες εταιρίες. Μάλιστα, το κόστος μετεγκατάστασης, που κατά άλλους είναι 120 δισ. δρχ. και κατά άλλους 50 δισ., είναι δυσβάστακτο για την "Ολυμπιακή" και είναι άγνωστο ακόμα από πού θα βρεθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ