Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Διαπιστώθηκε έλλειμμα ενημέρωσης του λαού

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ αποτελούμενη από τους Μ. Βαρδάνη,υποστράτηγο ε. α, Α. Ντρέκο,οικονομολόγο, Γ. Σαμαρά,καθηγητή Πανεπιστημίου και Γ. Τσαπόγα,δημοσιογράφο. Στη συνάντηση που κράτησε περίπου 40 λεπτά ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τις δραστηριότητες της Επιτροπής και αντάλλαξαν απόψεις μαζί του.

Μετά τη συνάντηση τα μέλη της επιτροπής έκαναν δηλώσεις που ανάμεσα στα άλλα σημείωσαν τα εξής: "Υπογραμμίσαμε την επικαιρότητα του αιτήματός μας. Του είπαμε πως κατά τη γνώμη μας αυτή η συγκεκριμένη επιλογή επικύρωσης τέτοιων συνθηκών σαν αυτή του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ συνιστούν εκτός όλων των άλλων και ευθεία εκχώρηση βασικών εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε αυτή τη νέα υπερκρατική οντότητα που συγκροτείται με έδρα τις Βρυξέλλες. Υπογραμμίσαμε επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η ευθύνη εκείνων που αποφασίζουν για τέτοια ζητήματα ερήμην του ελληνικού λαού και επίσης σημειώσαμε την επικαιρότητα του αιτήματός μας λόγω της έναρξης της διαδικασίας επικύρωσης της συνθήκης του Αμστερνταμ και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες προφανώς της ΕΕ. Σημειώσαμε επίσης ότι σήμερα (σ. σ. χτες) ξεκινάει η Σύνοδος Κορυφής του Λουξεμβούργου και συζητάει ζητήματα που έχουν σχέση με την ατζέντα 2000, το θεσμικό καινούριο υπόβαθρο της ΕΕ ενόψει της διεύρυνσής της και θεωρήσαμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τον πληροφορήσουμε ότι το αίτημά μας που προβάλλουμε πάρα πολύ καιρό είναι υπόθεση όχι απλά ανθρώπων που αντιπολιτεύονται τη σημερινή πολιτική για την ΕΕ και σημειώνουν τις ολέθριες συνέπειες που έχουν αυτές οι επιλογές για τη χώρα μας και τον λαό, αλλά ενδιαφέρει άμεσα και εκείνους που δε γνωρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο αυτών που συζητιώνται στις συνόδους κορυφής που συναποφασίζονται και στο Αμστερνταμ στη συνέχεια. Διαπιστώσαμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιμετώπισε θετικά τη διαπίστωση που κάνουμε και εμείς για το έλλειμμα αυτό ενημέρωσης, ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως και ο ίδιος σημείωσε με έμφαση. Τώρα όσον αφορά την αποδοχή του αιτήματός μας - και λόγω της ιδιότητάς του και των πεπερασμένων αρμοδιοτήτων του - δε θέλησε να επεκταθεί κάπως περισσότερο. Αυτό που εκλάβαμε εμείς από τη συνάντηση είναι, ότι προβληματίζεται ιδιαίτερα για αυτό το έλλειμμα που παρατηρείται στη χώρα μας".

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η επιτροπή θα πάρει στο μέλλον και νέες πρωτοβουλίες, θα συνεχίσει τη συλλογή υπογραφών (ήδη έχει 100.000) και θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ