Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πρόβλημα είναι κοινωνικό - οικονομικό

Το ΚΚΕ στηρίζει τις θέσεις του ΚΕΘΕΑ

Για τις αιτίες του φαινομένου της μάστιγας των ναρκωτικών, η Αλ. Παπαρήγα είπε συγκεκριμένα:

"Υπάρχουν οι αντικειμενικές αιτίες, οι ρίζες που προκαλούν το πρόβλημα και, βέβαια, υπάρχουν αυτοί που κερδίζουν απ' αυτό το πρόβλημα. Εμείς θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι καθαρά κοινωνικό - οικονομικό. Δηλαδή, οι συνθήκες ζωής της νεολαίας και γενικότερα του εργαζόμενου λαού αποτελούν το υπόβαθρο πάνω στο οποίο μπορεί να υπάρξει διάδοση των ναρκωτικών, η οποία οπωσδήποτε ανοίγει την όρεξη των διάφορων κερδοσκόπων και εμπόρων, που βρίσκουν ότι μ' αυτό το προϊόν μπορεί κανείς να πετύχει δύο πράγματα: Την αποχαύνωση της νεολαίας και το κέρδος. Είναι, ξέρετε, ο καλύτερος συνδυασμός: Και αποχαυνώνω και βγάζω λεφτά".

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που αποκάλυψε η έρευνα του ΚΕΘΕΑ για την επέκταση της μάστιγας σε νεότερες ηλικίες κάτω των 16 χρόνων, αλλά και το γεγονός ότι το 86% των ατόμων που ξεκινάνε από τα λεγόμενα ελαφρά ναρκωτικά, καταλήγουν στην ηρωίνη, αφού σημείωσε ότι τα πράγματα είναι χειρότερα όσον αφορά τις μικρότερες ηλικίες, αναφέρθηκε στο ρόλο του σχολείου, τονίζοντας:

"Εάν, π.χ., η μονάδα - σχολείο ήταν μια μονάδα, η οποία παρακινούσε το παιδί σε μια συλλογική δραστηριότητα, δε λέω να του πει θα κάνεις τούτο ή το άλλο ή αυτό είναι το καλό ή το κακό, αλλά παρακινούσε, εν πάση περιπτώσει, ένα παιδί να ενδιαφερθεί για τις αξίες της ζωής, τη συλλογική δραστηριότητα, εάν λειτουργούσαν οι μαθητικές κοινότητες πολύπλευρα, δεν εννοώ μόνο σαν διεκδικητές, αλλά και πολιτιστικά και ηθικά και κοινωνικά, εγώ πιστεύω ότι πολύ λιγότερα παιδιά θα αισθάνονταν τόσο μόνα απέναντι σ' αυτόν τον κίνδυνο".

Οσον αφορά την ίδια την έρευνα του ΚΕΘΕΑ, ανέφερε: "Η έρευνα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ακριβώς διότι αποδεικνύει ότι αυτός που ξεκινάει με τα λεγόμενα μαλακά ναρκωτικά, στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, θα καταλήξει να πάρει και τα λεγόμενα σκληρά... Απορρίπτουμε το διαχωρισμό, εμείς συμφωνούμε με τις θέσεις του ΚΕΘΕΑ. Τις στηρίζουμε αυτές τις θέσεις και, μάλιστα, μας απασχολεί αυτή την περίοδο, χωρίς να λέμε μεγάλα λόγια και διακηρύξεις - γιατί από διακηρύξεις όλοι έχουμε πει πάρα πολλά - τι μπορούμε να κάνουμε παραπέρα... Και μας απασχολεί ακριβώς, ως κόμμα, τι μπορούμε να κάνουμε, όχι με την έννοια να υποκαταστήσουμε εμείς τον ίδιο το λαό και τους γονείς, αλλά να στηρίξουμε και να συμβάλουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ