Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περίσσεψαν τα "θα"

Συζητήθηκε στη Βουλή Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα, για τους πλημμυροπαθείς της Χίου

Μπόλικα "θα" εισέπραξαν χτες οι πλημμυροπαθείς της Χίου, από τον υπουργό Εσωτερικών Σταύρο Μπένο,ανάλογα με αυτά που είχαν εισπράξει στο παρελθόν οι πλημμυροπαθείς της Κορίνθου, με τα γνωστά αποτελέσματα, για το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών. Αφορμή αποτέλεσε η Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα,που συζητήθηκε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στο εύρος των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε κάθε περιοχή του νησιού. Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Χαρακτηριστικά τόνισε πως "αυτό που πρέπει να γίνει λοιπόν είναι να αποκατασταθούν οι πληγέντες άμεσα, να αποκατασταθούν οι ζημιές που έγιναν - σε δρόμους, τινάχτηκε ολόκληρη η άσφαλτος στον αέρα, κακοκατασκευές, στενοί οχετοί που δεν μπόρεσαν να χωρέσουν τα νερά - και επίσης να λυθεί το πρόβλημα του καταυλισμού των Τσιγγάνων". Πρόσθεσε δε ότι "δε θα συγχωρηθεί οποιαδήποτε ολιγωρία και καθυστέρηση. Οι άνθρωποι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αγώνες, γι' αυτό πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα. Μόνο έτσι θα μπορέσει η ακριτική Χίος να διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση".

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Σταύρος Μπένος έμεινε σε γενικόλογες αναφορές για "αρωγή στους πολίτες της περιοχής", δηλώνοντας ότι λειτουργούν επιτροπές που καταγράφουν τις ζημιές και μόλις ολοκληρωθούν οι εκθέσεις τους, "η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο καθήκον της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ