Κυριακή 21 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα τραγωδία!

Ενα C - 130 συνετρίβη χτες το πρωί στον Αγ. Μελέτιο Οινόης. Νεκροί και τα πέντε μέλη του πληρώματος

Και δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς σημειώθηκε χτες στις 9.05 το πρωί, όταν C-130 κατέπεσε στην περιοχή Αγίου Μελετίου Οινόης.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Ελευσίνα με πενταμελές πλήρωμα και κατεύθυνση προς την Τανάγρα, όπου θα παραλάμβανε στρατιώτες που θα συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του ουκρανικού αεροπλάνου. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν για το ατύχημα, που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ λίγο μετά από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος των μελών του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματούχων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το C-130 έκανε πτήση όψεως, δηλαδή χωρίς τη βοήθεια οργάνων. Ελεγαν επίσης ότι ο πιλότος ακολούθησε τη συγκεκριμένη διαδρομή πάνω από το όρος Πάστρα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, ενώ σημείωναν ότι ρόλο σε αυτήν την επιλογή έπαιξε και η μεγάλη εμπειρία του πληρώματος.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και ασθενοφόρα. Η σύγκρουση του αεροπλάνου στην πλαγιά του βουνού ήταν σφοδρότατη, με αποτέλεσμα να διαλυθεί εντελώς σε μικρά κομμάτια, που διασκορπίστηκαν σε μεγάλη περιοχή.

Νεκροί είναι ο κυβερνήτης, αντισμήναρχος Γιώργος Παπαγιαννόπουλος,ο συγκυβερνήτης Παναγιώτης Γκολφινόπουλος,ο μηχανικός Παναγιώτης Αλεξίου,ο ραδιοναυτίλος Σαράντης Μουτσάτσος και ο τεχνικός Θεόφιλος Γεωργακόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ