Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Είμαστε αλληλέγγυοι με την Κούβα

Εκδήλωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου για τα 39 χρόνια της Επανάστασης

"Ο κουβανικός λαός στηρίζει την επαναστατική διαδικασία και η έκφραση που πήρε αυτή η στήριξη στις πρόσφατες εκλογές ήταν κάτι που εξέπληξε και εμάς τους ίδιους. Μετά από 7 χρόνια σκληρής δουλιάς και θυσιών, το επαναστατικό πνεύμα του λαού όχι μόνο διατηρείται, αλλά και δυναμώνει. Αυτό το πνεύμα και η συμπαγής ενότητα, μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε το δρόμο μας, να διατηρήσουμε το κοινωνικό μας σύστημα, παρά τις προσαρμογές που είμαστε αναγκασμένοι να πραγματοποιούμε, να διατηρήσουμε τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού".

Αυτό τόνισε η Αννα - Μαρία Γκονζάλες,πρέσβειρα της Κούβας στη χώρα μας, μιλώντας σε κεντρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι στις 21 Γενάρη, για να τιμηθούν τα 39 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης.Η πρέσβειρα της Κούβας, προσκεκλημένη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς,φιλοξενήθηκε για δύο μέρες στο νησί και είχε συναντήσεις με παράγοντες της περιοχής.

Στην ομιλία της έκανε εκτενή αναφορά στον αγώνα που διεξάγει σήμερα ο αγωνιστής κουβανέζικος λαός και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παρευρισκόμενων για τη δομή της λαϊκής εξουσίας, τις προοπτικές της οικονομίας στο Νησί της Επανάστασης και τον αγώνα για να καταργηθεί ο απάνθρωπος αποκλεισμός των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Χαρακτηριστικά υπογράμμισε: "Παρά τις δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις, τα βασικά μέσα παραγωγής στην Κούβα παραμένουν στα χέρια της λαϊκής εξουσίας και του κράτους. Σίγουρα είναι άλλα τα δεδομένα, όταν υπάρχει σοσιαλιστικό στρατόπεδο, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε μία χώρα. Εμείς σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού και να αναπτυχθούμε". "Οι Κουβανοί, κατέληξε η πρέσβειρα, είναι από τη φύση τους αισιόδοξοι και πεπεισμένοι για τη νίκη".

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, εκφράστηκε έμπρακτα η αλληλεγγύη και συμπαράσταση του λαού της Κεφαλονιάς προς τον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας, αφού ο πρόεδρος της Κοινότητας Σπαρτιών ανακοίνωσε την απόφαση της να δώσει για ενίσχυση 200.000 δρχ., ενώ κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης συγκεντρώθηκαν άλλες 50.000 δρχ. και επίσης υπήρξε η δέσμευση από τους δημάρχους Αργοστολίου και Ληξουρίου για την αδελφοποίηση των δήμων τους με τις πόλεις της Κούβας, Χερόνα και Σάντα Φε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ