Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ
του κυρίαρχου μπλοκ εξουσίας

Θορυβημένη η κυβέρνηση από τη μεγάλη επιτυχία και έκταση των κινητοποιήσεων, προχωρά σε ενεργοποίηση μηχανισμών, με στόχο την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης

Ηχηρό ήταν και το δεύτερο απεργιακό "χαστούκι" προς την κυβέρνηση από τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στη χτεσινή πανελλαδική απεργία ενάντια στην τροπολογία ανατροπής των εργασιακών τους σχέσεων και στις ιδιωτικοποιήσεις. Η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας χτες βράδυ στη Βουλή. Απεργιακή συνέχεια δίνουν με στάσεις εργασίας, έως το τέλος της βδομάδας, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Σοβαρό κρούσμα αυταρχισμού σημειώθηκε εξάλλου χτες, όταν με έγγραφό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Π. Δημόπουλος, παρήγγειλε στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Αθήνας - Πειραιά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με στόχο την αναζήτηση υπευθύνων, για ποινικά αδικήματα, συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ, ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με κατηγορηματικό τρόπο το ΚΚΕ καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Με αφορμή τις χτεσινές λαϊκές κινητοποιήσεις το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα ενότητας και κλιμάκωσης των αγώνων, για να χτίσει ο λαός το δικό του Μέτωπο κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, για να ανατρέψει το κυρίαρχο μπλοκ πολιτικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  3,    16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ