Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Φυτοζωεί το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Συζητήθηκε στη Βουλή Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Τα προβλήματα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυσή τους. Κατήγγειλε την τραγική έλλειψη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού καθώς και τεχνικού προσωπικού, ενώ αναφέρθηκε και στη μηδενική σχεδόν χρηματοδότησή του, κατάσταση που οδήγησε τους φοιτητές του τμήματος σε εκτεταμένες κινητοποιήσεις.

Ο Ν. Γκατζής χαρακτήρισε την κατάσταση των περιφερειακών πανεπιστημίων ως ένα δείγμα του "ενδιαφέροντος" της κυβέρνησης για την παιδεία, αφού τα έχει παρατήσει στη μοίρα τους, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμισή τους. Δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ενώ το 1995 είχαν δοθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 60 εκατ. δρχ, φέτος έπεσαν στα 45 εκατ. Το τμήμα λειτουργεί με πέντε καθηγητές, δύο ειδικούς διοικητικούς και έναν υπάλληλο με συνέπεια να μην μπορεί κανένας να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι πρόκειται για ουσιαστική λειτουργία τμήματος.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Ανθόπουλος,στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι όλα "βαίνουν καλώς" στο συγκεκριμένο τμήμα και ότι για την οποιαδήποτε καθυστέρηση υπάρχει στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων υπεύθυνο είναι το ίδιο το πανεπιστήμιο, το οποίο έχει οικονομική αυτοτέλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ