Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Ανακοινώθηκαν προχτές από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα ονόματα των μελών της Επιτροπής των Περιφερειών. Η Επιτροπή των Περιφερειών είναι ένα συμβουλευτικό όργανο που συστάθηκε με σκοπό να γίνει δυνατή η συμμετοχή των τοπικών και περιφερειακών αρχών (περιφέρειες, πόλεις και κοινότητες) στη διαδικασία κατάρτισης των κοινοτικών πολιτικών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ορισμένα θέματα (οικονομική και κοινωνική συνοχή, διευρωπαϊκά δίκτυα έργων υποδομής, δημόσια υγεία, εκπαίδευση, πολιτισμός, απασχόληση, κοινωνικές υποθέσεις, περιβάλλον, επαγγελματική κατάρτιση, μεταφορές), πριν λάβει τις οριστικές του αποφάσεις, πρέπει να διαβουλεύεται με την Επιτροπή των Περιφερειών.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν σ' αυτή την Επιτροπή 12 εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Είναι οι: Ευάγγελος Κουλουμπής,πρόεδρος διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, Ιωάννης Νικολαϊδης,πρόεδρος διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εβρου - Ροδόπης, Δημήτριος Ευσταθιάδης,νομάρχης Αθηνών, Νικόλαος Ζαρμπαλάς,νομάρχης Ιωαννίνων, Παναγιώτης Σκοτινιώτης,νομάρχης Μαγνησίας, Γρηγόριος Αποστολάκος,νομάρχης Λακωνίας, Δημήτριος Αβραμόπουλος,δήμαρχος Αθηναίων, Πάρις Κουκουλόπουλος,δήμαρχος Κοζάνης, Θρασύβουλος Λαζαρίδης,δήμαρχος Καλαμαριάς, Ανδρέας Καράβολας,δήμαρχος Πατρέων, Βέρα Νικολαϊδου,δημοτική σύμβουλος Νίκαιας, Χρήστος Παλαιολόγος,δήμαρχος Λιβαδειάς.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία αποτελείται από 222 μέλη, θα γίνει στις 18 Φλεβάρη. Στη συνεδρίαση αυτή θα εκλεγούν ο πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου. Η θητεία της Επιτροπής είναι τετραετής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ