Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση

Απουσίες κυβερνητικών βουλευτών κατά την ψηφοφορία του άρθρου 3

Σήμερα ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου με τη συζήτηση και του "αναδιατυπωμένου" άρθρου 31, που αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Η χτεσινή μέρα ξεκίνησε με την ονομαστική ψηφοφορία που υπέβαλε από την Πέμπτη η ΝΔ για τα δύο πρώτα άρθρα, τακτική που ακολούθησε και αργά το βράδυ για το άρθρο 3. Η τακτική αυτή της ΝΔ με τις απανωτές ψηφοφορίες είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου που αντιμετωπίζει το κόμμα αυτό με τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν για το θέμα των ΔΕΚΟ, καθώς θα έχει αποτέλεσμα τη μη ουσιαστική συζήτηση του άρθρου 31. Και αυτό, γιατί έχει οριστεί ότι σήμερα έτσι και αλλιώς θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου άσχετα εάν συζητηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα.

Στην ονομαστική ψηφοφορία για τα δύο πρώτα άρθρα υπέρ ψήφισαν 144 και κατά 119, ενώ απουσίαζαν και κυβερνητικοί βουλευτές (Π. Οικονόμου, Λ. Βερυβάκης, Κ. Κουλούρης). Αρκετές ήταν, επίσης, οι απουσίες κυβερνητικών βουλευτών στην ψηφοφορία του άρθρου 3 που αφορά την παρακράτηση φόρου των μισθωτών. Απουσίαζαν συνολικά 34 βουλευτές (δικαιολογημένοι και αδικαιολόγητοι) και ανάμεσά τους αυτοί της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Οικονόμου, Πεπονής, Βερυβάκης, Παπαθεμελής). Τελικά, το άρθρο πέρασε με 129 ψήφους υπέρ και 116 κατά.

  • Με δύο τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση χτες στη Βουλή σε δύο διαφορετικά νομοσχέδια, που θα συζητηθούν την ερχόμενη βδομάδα ρυθμίζονται θέματα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά των εργαζομένων στη ΔΕΗ και των δικαστικών.

Με την πρώτη, η ΔΕΗ ως εργοδότης των ασφαλισμένων στο ισχύον ασφαλιστικό της σύστημα, από το 1997 και για κάθε χρόνο μέχρι το 2001 θα καλύπτει δαπάνες που δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 50 δισ. δρχ. (μέχρι τώρα προβλέπονταν 35 δισ.) πέραν της "οιονεί εισφοράς της ως εργοδότη".

Με τη δεύτερη τροπολογία αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις των δικαστικών μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου των δικαστικών. Η αναπροσαρμογή ισχύει για όσους βγήκαν στη σύνταξη από την 1η Γενάρη του 1997 και μέχρι τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ