Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Λείπουν Κέντρα Φυσικής Αποκατάστασης

Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα δεν έχει ούτε ένα δημόσιο Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης, με αποτέλεσμα να φυτρώνουν σαν μανιτάρια τα ιδιωτικά ινστιτούτα και να θησαυρίζουν. Το θέμα έφερε με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,τονίζοντας ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί τη στιγμή που η χώρα μας είναι "πρωταθλήτρια" στα εργατικά και τα τροχαία ατυχήματα. Μάλιστα, εδώ και πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη κτίριο που προορίζεται για τη στέγαση Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης παραμένει γιαπί.

Ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Σκουλάκης,παραδέχτηκε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αισθάνεται περήφανη για τον προγραμματισμό στο συγκεκριμένο θέμα. Είπε δε ότι το συγκεκριμένο κτίριο στη Θεσσαλονίκη ανεγείρεται με ευθύνη του Πανεπιστημίου, το οποίο δεν έχει ενημερώσει τις υπηρεσίες για την πορεία του έργου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι δεν αρκεί η αναγνώριση της άσχημης κατάστασης που επικρατεί, αλλά αυτό που απαιτείται είναι η λήψη συγκεκριμένων μέτρων και υπογράμμισε ότι το γεγονός πως το κτίριο που κτίζεται είναι του Πανεπιστημίου δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της. Ζήτησε δε από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η οικονομική λεηλασία των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας από τα διάφορα ιδιωτικά ινστιτούτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ