Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυροβολισμοί από τουρκικές τορπιλακάτους

To σκηνικό ενός ακόμα επεισοδίου επιχείρησαν να στήσουν τη Δευτέρα το μεσημέρι δύο τουρκικές τορπιλάκατοι στην περιοχή των Ιμίων. Τα δύο τουρκικά πλοία πραγματοποιούσαν αβλαβή διέλευση μέσα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Καλύμνου και Καλολίμνου όταν άνδρες των πληρωμάτων τους άρχισαν να βάλουν με φορητό οπλισμό προς τη θάλασσα.

Την ώρα εκείνη έπλεε στην ίδια περιοχή ελληνική κανονιοφόρος που παρακολουθούσε διακριτικά τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων. Το πλήρωμα της κανονιοφόρου κάλεσε μέσω ασυρμάτου τις τουρκικές τορπιλακάτους να απομακρυνθούν γιατί παραβιάζουν τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης. Οι βολές από τα τουρκικά πλοία συνεχίστηκαν για λίγο ακόμα και στη συνέχεια τα πλοία απομακρύνθηκαν προς τα τουρκικά παράλια.

Στο γεγονός δε δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από το υπουργείο Αμυνας και είναι χαρακτηριστικό ότι αποσιωπήθηκε για πολλές ώρες για να γίνει γνωστό αργά προχτές το βράδυ. Ωστόσο ενημερώθηκαν οι αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών για να γίνουν τα αναγκαία διαβήματα, τα οποία και έγιναν χτες για να απορριφθούν, όπως πάντα, από την τουρκική κυβέρνηση. Το επεισόδιο πάντως συμπίπτει με τη συμπλήρωση τις μέρες αυτές δύο χρόνων από την κρίση στα Ιμια. Επίσης τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ