Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέθοδοι φίμωσης και τρομοκράτησης
  • Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η αίτηση άρσης ασυλίας του Β. Μπούτα
  • Καταδικαστέες δηλώσεις από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ι. Τσακλίδη για επεισόδιο σε ποδοσφαιρικό αγώνα

"Ο Β. Μπούτας έκανε αυτό που θα έκανε ο οποιοσδήποτε κομμουνιστής, να υπερασπίσει την πολιτική και συνδικαλιστική πλευρά που έχουν τα προβλήματα των αγώνων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των αγροτών".Αυτό τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής,κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ, Βαγγέλη Μπούτα, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παρακώλυση συγκοινωνιών κατά τις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Πάντως τοποθετούμενος συνολικότερα, έθεσε το θέμα της πρακτικής της ποινικοποίησης των αγώνων από την πλευρά της κυβέρνησης: "Φανταστείτε σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων που γίνεται σήμερα να σέρνεται το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο, που έχει πάρει αυτή την απόφαση, να εγκρίνει ουσιαστικά και να καλύψει τις κινητοποιήσεις αυτές των πρωτοβάθμιων ή δευτεροβάθμιων σωματείων. Είναι μια νέα μέθοδος που εισάγεται, έχει ξεκινήσει από τους αγρότες και θα επεκταθεί, όπως πάνε τα πράγματα. Είναι μια μέθοδος φίμωσης και τρομοκράτησης και οικονομικής εξάντλησης των εργαζομένων και στη συγκεκριμένη περίπτωση των αγροτών. Την ηθική ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και ο υπουργός Γεωργίας, που συνηγόρησε σε αυτές τις κατευθύνσεις".

Κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Β. Μπούτα, όπως και για την ασυλία των βουλευτών Β. Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ), Ευτ. Κοντομάρη (ΝΔ) και Ι. Αράπη (ΔΗΚΚΙ). Πάντως η ψηφοφορία θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Δυσάρεστη εντύπωση

Πάντως ιδιαίτερα δυσάρεστη εντύπωση δημιούργησε η παρέμβαση του βουλευτή Καβάλας Ιωάννη Τσακλίδη,ο οποίος κατηγορείται ότι εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο πέρσι, στον αγώνα ποδοσφαίρου Καβάλας - Ολυμπιακού και επιτέθηκε στον διαιτητή του αγώνα, διαμαρτυρόμενος όταν νίκησαν οι φιλοξενούμενοι. Ο βουλευτής, δικαιολογώντας την πράξη του, υποστήριξε πως "ένα μήνυμα που ήθελα να στείλω στον διαιτητή ήταν ακριβώς και αυτό: Επειδή εγώ είμαι βουλευτής και έχω ασυλία, μπορώ να τον δείρω, χωρίς να μπορεί να τον προστατεύσει η αστυνομία. Αυτό ήθελα εκείνη την ώρα να το αισθάνεται ο διαιτητής. Περίμενε από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο ότι εγώ θα τον δείρω. Αυτό ήθελα να του δείξω με τη συμπεριφορά μου"!

Σχολιάζοντας την παρέμβαση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής τόνισε ότι "εμείς καταδικάζουμε τη συμπεριφορά του συναδέλφου. Ζητάμε πραγματικά όλα τα κόμματα να την καταδικάσουν και να μείνει εδώ", προσθέτοντας ότι "όποια και αν είναι τα κίνητρα, δεν μπορεί ο βουλευτής να παίρνει αυτές τις αποφάσεις και να κάνει αυτές ακριβώς τις κινήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ