Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εσωκομματικές εκλογές - σωσίβιο

Μέσα σε μια βδομάδα τα εγγεγραμμένα μέλη αυξήθηκαν από 60.000 σε 300.000!

Σωσίβιο στις εσωκομματικές εκλογές, που ξεκινούν το Σαββατοκύριακο, αναζητά ο Κ. Καραμανλής, προκειμένου να δείξει την απόλυτη κυριαρχία του στις εσωκομματικές εξελίξεις και να ενισχύσει τη θέση του απέναντι στους εσωκομματικούς αντιπάλους. Είναι τέτοια η σημασία που αποδίδει η Ρηγίλλης στις εσωκομματικές εκλογές, ώστε μέσα σε μια βδομάδα τα εγγεγραμμένα μέλη από 60.000 έφτασαν τις...300.000. Προκειμένου να δικαιολογήσουν αυτή την ξαφνική γοητεία που ασκεί η ηγεσία της ΝΔ στη "βάση", στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ ισχυρίζονται ότι οι μαζικές εγγραφές στις οργανώσεις γίνονται από τοπικούς παράγοντες και υποψήφιους δημάρχους, νομάρχες και συμβούλους, που θέλουν να ενισχύσουν τη θέση τους ενόψει της ανάδειξης των υποψηφίων. Ωστόσο, στενοί συνεργάτες του Μ. Εβερτ κάνουν λόγο για εγγραφές -"μαϊμούδες" και διευκρινίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν αναμειγνύεται στις εσωκομματικές εκλογές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί και να βελτιώσει την εικόνα του, έχει καταρτίσει - σύμφωνα με πληροφορίες - πρόγραμμα συναντήσεων με εκδότες και στελέχη φιλονεοδημοκρατικών και μη εφημερίδων. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε προχτές το βράδυ με στελέχη του "Βήματος" και τον εκδότη - διευθυντή Στ. Ψυχάρη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε, πάντως, και χτες τις "αυτόνομες" παρεμβάσεις του και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με εκπροσώπους των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, στους οποίους δήλωσε ότι στηρίζει τα αιτήματά τους. Παράλληλα, βουλευτές της ΝΔ (μεταξύ τους οι Μιχαλολιάκος και Κωστόπουλος), που σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα θα επισκέπτονταν χτες τον Μ. Εβερτ, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις για να σταματήσει τις δημόσιες διαφοροποιήσεις του, διέψευσαν με δηλώσεις τους ότι προχώρησαν σε "ομαδικό διάβημα", κατόπιν υποδείξεων της Ρηγίλλης. Ωστόσο, συναντήθηκαν με τον Μ. Εβερτ μεμονωμένα.

Εν τω μεταξύ, ο Στ. Ματζαπετάκης, μέλος της ΚΕ της ΝΔ, που αποχώρησε προχτές από το κόμμα, δήλωσε χτες (στον "9,84") ότι "τα πράγματα οδηγούνται- και μάλιστα σύντομα - στη δημιουργία ενός νέου σχηματισμού. Η ΝΔ έχει συρρικνωθεί και δε στεγάζει όλες τις τάσεις". Εκτίμησε μάλιστα ότι και άλλα στελέχη της ΝΔ θα ακολουθήσουν το δικό του παράδειγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ