Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διάσπαση στη Νεολαία μετά "κεντροαριστερών" συνδιασκέψεων

Ανοιχτό αφήνεται πλέον το ενδεχόμενο από υψηλόβαθμους κυβερνητικούς παράγοντες να μη συμμετάσχει ο κ. Σημίτης στην έναρξη του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ώστε να μη "νομιμοποιήσει" τις ως τώρα διαδικασίες, μετά το νέο αδιέξοδο που φαίνεται να παγιοποιείται μεταξύ της "εκσυγχρονιστικής" και της "τσοχατζοπουλικής" πτέρυγας, και προσδίδοντας έτσι μεγαλύτερη ένταση στα σενάρια περί "ξεκαθαρίσματος", που θα επιχειρήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στη Νεολαία, μετά το συνέδριο. Χτες, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε υπαινιγμούς όσον αφορά τη μη παρουσία του Κ. Σημίτη στο συνέδριο, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός εκφωνεί λόγο στα συνέδρια της Νεολαίας όταν, όμως,"είναι συνέδρια της νεολαίας"... Παράλληλα, συνεργάτες του πρωθυπουργού εμφανίζονταν "έξαλλοι με την τακτική του Ακη στη Νεολαία"...

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι και χτες ανταλλάχτηκαν πυρά μεταξύ των αντιτιθέμενων ομάδων της οργάνωσης με τους "εκσυγχρονιστές" να δηλώνουν ότι δε θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, να μιλούν για "πορεία φθοράς και παρακμής" της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και με τη γραμματέα της οργάνωσης Τ. Αντωνίου να δηλώνει ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί κανονικά στις 20 Φλεβάρη, καταγγέλλοντας ως "προειλημμένες" τις αποφάσεις της "εκσυγχρονιστικής" πτέρυγας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ είναι και το ότι απειλές για την παρουσία τους στο συνέδριο εκτοξεύει και η πτέρυγα των "αρσενικών" που, εκτός από τους "εκσυγχρονιστές", καταγγέλλει και τους "τσοχατζοπουλικούς" για "νοθείες".

Συνδιάσκεψη

Στο μεταξύ, αρχίζει σήμερα η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με θέμα τη... "σοσιαλιστική" του ιδεολογία και τη "δημοκρατία στην Ευρώπη του 21ου αιώνα". Οπως έλεγαν χτες συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Κ. Σημίτης θα εισηγηθεί νέους τρόπους... "αριστερής" απάντησης στα "προβλήματα του σήμερα" και για το πώς στις νέες συνθήκες θα "ανασυνταχθεί" ο "πολιτικός και θεωρητικός λόγος της Αριστεράς"... Παράλληλα, αύριο το βράδυ ο πρωθυπουργός, πάντα στα πλαίσια της συνδιάσκεψης, θα προβεί σε ομιλία με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

Το όλο εγχείρημα ουσιαστικά αποτελεί μια φανταχτερή προσπάθεια προπαγάνδισης, αλλά και επανενεργοποίησης των "κεντροαριστερών" αναζητήσεων, στα πλαίσια του αστικού πολιτικού συστήματος. Πολύ δε περισσότερο που οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό εντείνονται, ενώ οι κοινωνικές εντάσεις διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο, εντός του οποίου η ολιγαρχία επιχειρεί "λίφτινγκ" του πολιτικού της συστήματος, καταφεύγοντας σε μεθόδους επανεγκλωβισμού των λαϊκών στρωμάτων σε πολιτικά σχήματα που προωθούν τα συμφέροντά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ