Κυριακή 15 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ "Ρ"
Μη αποδεκτή η ποινικοποίηση της πολιτικής κριτικής

Ψηφίσματα διαμαρτυρίας από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο και από την Ελληνική Κοινότητα Κολωνίας και Περιχώρων

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη δίωξη του "Ρ" από τον υπουργό Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλο, που εκτελώντας κυβερνητικές εντολές θέλει να φιμώσει την αντίθετη πολιτική άποψη και κριτική, εκφράζουν συνεχώς με ψηφίσματά τους μαζικοί φορείς και κοινωνικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο με ανακοίνωσή της καλεί "να ανακληθεί η αγωγή, που αποτελεί σύμβολο της καταδικασμένης κυβερνητικής πολιτικής". Και τονίζει: "Καταδικάζουμε την κυβέρνηση για τις συνηθισμένες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις σε βάρος του "Ρ". Μέσα από αμέτρητες απαγορεύσεις, καταστροφές γραφείων, φυλακίσεις, εκτοπίσεις, εκτελέσεις και δολοφονίες συντακτών και συνεργατών του, η ντόπια αντίδραση ξανά προσπαθεί να σιγήσει τη φωνή του "Ρ", που εδώ και 80 χρόνια εκφράζει με αντικειμενικότητα τα συμφέροντα των δυνάμεων που είναι φορείς κοινωνικής προόδου και επομένως της ιστορικής αλήθειας.

Καλλιεργώντας αυτή τη δημοσιογραφία, ο "Ρίζος", σαν άλλος Πρωτέας, ανανεώνει κάθε φορά το διαφωτιστικό αγωνιστικό έργο και δεν έχει καμία σχέση με την αστική εντυπωσιογραφία, τη σκανδαλοθηρία, ανευθυνογραφία και τη διαβρωτική επιρροή που μπορεί να εξαπατούν τη φαντασία αλλά απομακρύνουν τον εργαζόμενο από τα ταξικά του συμφέροντα.

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο "Ρ". Αποκρούουμε σταθερά τις διαβολές και τις κατηγορίες της κυβέρνησης και ιδιαίτερα αυτές του Πάγκαλου.

Ο "Ρ" στη νέα περίοδο που διανύουμε θα συνεχίσει να προβάλλει τους αγώνες του λαού μας και καθετί το προοδευτικό και δημοκρατικό που συντελείται στην κοινωνία μας".

  • Το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας και Περιχώρων καταδικάζει με απόφασή του την ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών και ειδικότερα της κυβέρνησης για τη δίωξη του "Ρ" και σημειώνει:

"Πρόκειται για καθαρά αντιδημοκρατική ενέργεια που κατά κύριο λόγο αποσκοπεί στον περιορισμό της αντίθετης πολιτικής άποψης, όταν προέρχεται από εφημερίδα - όργανο ενός πολιτικού κόμματος για ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα, τους εργαζομένους και το λαό.

Η ποινικοποίηση πολιτικών θεμάτων από δημόσια πρόσωπα είναι πράξη μη αποδεκτή. Εμείς οι μετανάστες είμαστε αντίθετοι σε ενέργειες που προσπαθούν να φιμώσουν την ελεύθερη σκέψη και έκφραση. Δεν πρέπει να σύρεται ο Τύπος στο ειδώλιο, όταν υπηρετεί το δικαίωμα της ενημέρωσης του πολίτη. Η συγκεκριμένη κριτική της εφημερίδας είναι πολιτική κριτική και δεν αφορά σε προσωπικά ζητήματα αλλά πολιτικές απόψεις".

Και το ψήφισμα τονίζει: "Είμαστε σίγουροι ότι κάθε προσπάθεια φίμωσης του "Ρ" θα πέσει στο κενό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ