Κυριακή 15 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψεύδεται;

Η κυβέρνηση λέει και ξαναλέει ότι η χώρα μας δε συμμετέχει στις πολεμικές προπαρασκευές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενόψει των νέων γκανγκστερισμών στον Περσικό. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επισκέφτηκε πρόσφατα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δεν έθεσε θέμα σχετικών "διευκολύνσεων", εκ μέρους της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ.

Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική. Είναι γνωστό σε όλους ότι η βάση της Σούδας στην Κρήτη λειτουργεί ως "τηλεπικοινωνιακός κόμβος" για τα πολεμικά αεροπλάνα και πλοία των ιμπεριαλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Είναι γνωστό ότι η Σούδα αποτελεί - και τώρα όπως και στην προηγούμενη επέμβαση στον Περσικό - "επιχειρησιακό κέντρο" για την υλοποίηση των δολοφονικών σχεδίων των ΗΠΑ. Και γι' αυτή τη δράση της Σούδας οι ΗΠΑ δεν έχουν ούτε καν την τυπική υποχρέωση να ενημερώσουν κανέναν.

Αλλωστε, ποιος δε θυμάται την επέμβαση των ΗΠΑ στο Λίβανο και το κατοπινό μετάλλιο, που απονεμήθηκε - για την ιδιαίτερη συμβολή της - στην τότε βάση του Ελληνικού; Βάση, η οποία υποτίθεται πως δεν είχε πάρει μέρος, επειδή βρισκόταν υπό ελληνικό έλεγχο...

Η κυβέρνηση γνωρίζει όλα τα παραπάνω. Γιατί, λοιπόν, ψεύδεται και παραπλανά τον ελληνικό λαό;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ