Κυριακή 15 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενδιαφέροντα στοιχεία...

Ενδιαφέροντα στοιχεία βρίσκει κανείς στην έκθεση των Ευρωπαίων βιομηχάνων, τα βασικά σημεία της οποίας δημοσίευσε ο προχτεσινός "Ρ". Ενδιαφέροντα στοιχεία, που οδηγούν σε ακόμη περισσότερο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες εκτιμήσεις.

Ενα απ' αυτά σημειώνει πως οι Ελληνες εργαζόμενοι δίνουν - κατά μέσο όρο - τις αποδοχές μισού χρόνου για να πληρώσουν τους κάθε λογής φόρους. Δουλεύουν, δηλαδή, ένα εξάμηνο για την εφορία κι ένα εξάμηνο για όλες τις άλλες ανάγκες τους, προσωπικές και οικογενειακές.

Η έκθεση, βέβαια, δε μας λέει, αν και οι βιομήχανοι δίνουν το 50% των ετήσιων εισοδημάτων τους στην εφορία. Και δε χρειαζόταν να το πει, μια και όλοι ξέρουν πόσο συμβάλλουν οι μεγαλοσχήμονες στην άσκηση του αθλήματος της πολύμορφης φοροαποφυγής. Στο παραπάνω, όμως, στοιχείο μπορούμε και πρέπει να συμπληρώσουμε - για να είναι ολοκληρωμένη η εικόνα - ότι και από τα όσα μαζεύει το κράτος από τα "συνήθη υποζύγια", ένα μικρό σχετικά μέρος επιστρέφει και πάλι στους ίδιους, μέσω των κατά κανόνα χαμηλής ποιότητας κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών. Το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει και πάλι στους "έχοντες και κατέχοντες", μέσα από χίλιους δυο τρόπους και μορφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ