Κυριακή 15 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πληθαίνουν οι ειδικές ... εκπαιδεύσεις

Προχτές, ο "Ρ" κατάγγειλε ορισμένες... ειδικές μορφές "εκπαίδευσης", που χρησιμοποιούνται στις μονάδες των καταδρομέων στο Μ. Πεύκο και περιλαμβάνουν από "τραγουδάκια" εθνικιστικού περιεχομένου, μέχρι χτυπήματα με βίτσα.

Επανερχόμαστε σήμερα, γιατί μαθαίνουμε, πως ανάλογη "εκπαίδευση" γίνεται και στη Μονάδα του τάγματος πεζοναυτών της Χαλκίδας. Ενα ανατριχιαστικό παράδειγμα της "εκπαίδευσης" αυτής είναι και το εξής: Οι νεοσύλλεκτοι φωνάζουν δυνατά και ομαδικά "Αίμα - αίμα - αίμα". Ο εκπαιδευτής ρωτάει με τη σειρά του "τι αίμα;" και οι νεοσύλλεκτοι είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και αρκετή δόση αγριάδας "Αίμα, αίμα Τουρκικό και Σκοπιανό - Αίμα να 'ναι κι ό,τι να 'ναι".

Κι επειδή, λοιπόν, πληθαίνουν τα σχετικά περιστατικά. Επειδή ακόμη, δεν υπήρξε καμία αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, από την προχτεσινή καταγγελία, αναρωτιόμαστε μήπως όλ' αυτά γίνονται σε γνώση του Πενταγώνου και της πολιτικής προϊσταμένης του αρχής. Αν κάνουμε λάθος, ας φροντίσουν να πάρουν θέση και πάνω απ' όλα ας πάρουν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, για να σταματήσει κάθε είδους εθνικιστική και πολεμοκάπηλη... εκπαίδευση στις Ενοπλες Δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ