Κυριακή 15 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Σύσκεψη για το συντονισμό δράσης

Αύριο, Δευτέρα, 8 σωματεία της Αθήνας καλούν σε σύσκεψη στις 6μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων,με θέμα: "Συντονισμός και πρόγραμμα κοινής δράσης για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Αθήνας".

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από βιομήχανους και κυβέρνηση. Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση ψήφισε τον αντιλαϊκότερο και πιο φορομπηχτικό προϋπολογισμό των τελευταίων χρόνων, ότι με την τροπολογία για τις ΔΕΚΟ ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Καταγγέλλουν τη στάση των ηγεσιών των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που αρνούνται να έρθουν σε ρήξη με τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και να συντονίσουν αγώνες. Επισημαίνουν ότι "τα σωματεία μας δε μένουν στις καταγγελίες, αλλά προσπαθούν να οργανώσουν την αντίδραση των εργαζομένων απέναντι σε αυτή την πολιτική, να υπερασπίσουν με τους αγώνες τους τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, να διεκδικήσουν μισθούς που να επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση και ουσιαστικά δικαιώματα για τους ανέργους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ