Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΛΟΥΔΗ

Πλήθος συλλυπητήρια τηλεγραφήματα κατακλύζουν τα γραφεία της ΚΕ, ενώ πολλά στέλνονται στην οικογένειά του, για το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή Νίκου Καλούδη,που έφυγε από κοντά μας προχτές, μετά από πολύχρονη πάλη με τη βαριά αρρώστια του. Σ' όλα τα συλλυπητήρια εξαίρονται το ήθος και η ευγενική μορφή του Ν. Καλούδη, όπως και οι αγώνες του στο ναυτεργατικό κίνημα και, γενικότερα, για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, για τα ιδανικά και τα οράματα του ΚΚΕ, για κοινωνική προκοπή και σοσιαλισμό.

Ο Νίκος Καλούδης, που πέθανε σε ηλικία 81 χρόνων, συνδικαλιστικό στέλεχος του ναυτεργατικού κινήματος, ηγετικό στέλεχος της θρυλικής ΟΕΝΟ (Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων) αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, εκλέχτηκε και υπηρέτησε το λαό και το ΚΚΕ από ανώτατες ηγετικές θέσεις (μέλος του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ) τίμησε με τους αγώνες του την τάξη του, την εργατική τάξη με την πρωτοπόρα δράση του σ' όλη του τη ζωή.

Η κηδεία του Ν. Καλούδη γίνεται σήμερα Πέμπτη 26 του Φλεβάρη στο Νεκροταφείο της Καισαριανής και παράκληση της οικογένειάς του είναι, αντί για στεφάνι στην κηδεία του, τα χρήματα να δοθούν στο ΚΚΕ, προς τιμήν των 80 χρόνων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ