Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
"Να φύγουνε οι βάσεις και τα πλοία σας"

Με πρωτοβουλία της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" πραγματοποιήθηκε χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο αμερικάνικο προξενείο όπου καταγγέλθηκε η παρουσία της αμερικανικής ΣΦΗΓΚΑΣ στο λιμάνι της πόλης

Την παρουσία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης της Ναυαρχίδας του αμερικάνικου πολεμικού συγκροτήματος αμφίβιων πλοίων πολλαπλής χρήσεως SIX, κατήγγειλαν χτες το μεσημέρι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και πήραν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας απέναντι από τον ΟΛΘ και στην πορεία που ακολούθησε μέχρι το αμερικάνικο προξενείο.

Νέοι και νέες, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια των Αμερικάνων Ιιπεριαλιστών και στη νέα προκλητική τους συμπεριφορά απέναντι στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης.

Με κυρίαρχα συνθήματα "δε σας θέλει ο λαός, πάρτε το στόλο σας και εμπρός", "Αμερικάνοι φονιάδες των λαών", "η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ", οι υπερασπιστές της ειρήνης πραγματοποίησαν πορεία στην παραλιακή λεωφόρο καταγγέλλοντας την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που ματοκυλάει τους λαούς.

Καθημερινά μεγαλώνει η θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε με την άφιξη της αμερικάνικης ΣΦΗΓΚΑΣ στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας, που κουβαλάει 1400 πεζοναύτες, 1150 άτομα πλήρωμα, 24 ελικόπτερα και 5 αεριωθούμενα τύπου Χάριερ. Ο λαός της περιοχής αρνείται να δεχτεί το ρόλο που θέλουν να παίξει στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, η εργατομάνα Θεσσαλονίκη, η πόλη των αγωνιστικών παραδόσεων. Αρνούνται να δεχτούν τη μετατροπή του τόπου τους σε χώρο αναψυχής και τουρισμού των ιμπεριαλιστών και σε ορμητήριο για τα δολοφονικά τους σχέδια ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Μιλώντας ο εκπρόσωπος της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", εκεί έξω από το αμερικάνικο προξενείο, που φρουρούνταν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, κατήγγειλε τη νέα ωμή πρόκληση των Αμερικανών σημειώνοντας ότι "τα γεράκια του ιμπεριαλισμού περιφέρονται ανά την Ελλάδα γιατί θέλουν να δηλώσουν την κυριαρχία τους. Παρότι η κυβέρνηση και οι Αμερικανοί προσπαθούν να μας ξεγελάσουν ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα μας, δεν μπορούν να κρύψουν πως προκαλούν τον πόλεμο στα Βαλκάνια και ετοιμάζονται να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια και στο Αιγαίο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή". Και το σύνθημα έπεσε: "Οι νέοι δε μασάνε στην κοροϊδία σας, να φύγουν οι βάσεις και τα πλοία σας", "Βαλκάνια, Ιράν, Μέση Ανατολή, τους λαούς σκοτώνουν οι Αμερικανοί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ