Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μ' αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

Τους δολοφονημένους εργάτες του ηρωικού Μάη του '36 τίμησε, το περασμένο Σάββατο το πρωί, η ΚΟΘ του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ τίμησε την άσβεστη μνήμη των δολοφονημένων εργατών του ηρωικού Μάη του '36, με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ΕΡΓΑΤΗ, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας, το πρωί του Σαββάτου, 9 Μάη.

Μεγάλος αριθμός μελών και οπαδών του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και της ΠΕΑΕΑ και άλλων οργανώσεων, κρατώντας ελληνικές σημαίες και κόκκινα λάβαρα, έφτασαν στο μνημείο του Εργάτη με συντεταγμένη πορεία που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Μέλη της ΚΝΕ, στην κεφαλή της πορείας, κρατούσαν 8 ομοιόμορφα πλακάτ, που στο καθένα αναγραφόταν το όνομα κάθε δολοφονημένου εργάτη του ματωμένου αυτού εργατικού ξεσηκωμού.

Τα πλακάτ με τα ονόματα των θυμάτων της αστικής θηριωδίας, Τούση Τάσσου αυτοκινητιστή, Χόλη Ευαγγέλου καπνεργάτη, Αγλαμίδη Δημήτρη σιδερά, Παινά Δημήτρη τσαγκάρη, Καρανικόλα Αναστασίας καπνεργάτριας, Πανόπουλου Ιωάννη λαστιχά, Σενόρ Ιντο επινικελωτή και Μασαράνο Σαλβατόρ υπάλληλου,"στήθηκαν" μπροστά στο μνημείο του Εργάτη, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινητικών εκδηλώσεων από το πλήθος. Για αρκετή ώρα, δονούσαν την ατμόσφαιρα επαναστατικά τραγούδια και το σύνθημα "Με αγώνες τιμούμε τους νεκρούς μας". Στεφάνια κατέθεσαν, από μέρους της ΚΟΘ, ο Κώστας Αβραμόπουλος,μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης και από μέρους της ΚΝΕ ο Νίκος Κούρος, μέλος του Γραφείου του Νομαρχιακού Συμβουλίου της οργάνωσης. Κατέθεσαν επίσης στεφάνια η ΠΕΑΕΑ, η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς και ο Σύλλογος Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων.

Η εκδήλωση έκλεισε με το "Επέσατε θύματα", που έψαλε με πάθος το συγκεντρωμένο πλήθος.

  • Νωρίτερα την ίδια μέρα, τιμώντας την επέτειο του ξεσηκωμού των καπνεργατών και του λαού της πόλης και στη μνήμη των νεκρών του Μάη του '36, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Εργάτη ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης", Αγάπιος Σαχίνης.Επίσης στεφάνια κατέθεσε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της πόλης και αρκετά συνδικάτα - μέλη του ΕΚΘ.
Στη μνήμη του Γιώργη Τσαρουχά

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, στο μνημείο του Εργάτη, η ΚΟΘ, τιμώντας τη μνήμη του δολοφονημένου από την ξενοκίνητη δικτατορία των συνταγματαρχών στελέχους του Κόμματος, Γιώργη Τσαρουχά, κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα του στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας. Τη σεμνή τελετή παρακολούθησε πλήθος αγωνιστών, μελών και οπαδών του ΚΚΕ που ανάμεσά τους πολλοί νεολαίοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ