Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΚΟΣΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Πληθαίνουν οι φιλειρηνικές δραστηριότητες

Πληθαίνουν οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης και εκατοντάδων μαζικών φορέων, στα πλαίσια του φετινού 20ού ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ της ΕΕΔΥΕ. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν με τη μεγάλη φιλειρηνική, αντιιμπεριαλιστική Μαραθώνια Πορεία, προς τιμήν του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Τις επόμενες μέρες, θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα Τρίτη

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κηφισιάς και το 6ο Δημοτικό Σχολείο, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, διοργανώνουν εκδήλωση με έκθεση ζωγραφικής και ποιημάτων των παιδιών, απαγγελίες, ομιλίες και βράβευση έργων των παιδιών.
  • Οι μαζικοί φορείς Πλάκας ξεκινούν εξορμήσεις ενημέρωσης και καλέσματος του λαού και της νεολαίας στη Μαραθώνια Πορεία της 17ης Μάη.
  • Οι ΠΚΣ διοργανώνουν εκδήλωση στο ΕΜΠ, με θέμα "Εξελίξεις στα Βαλκάνια και η κατάσταση στο Κόσσοβο",με ομιλητή τον Γρ. Πετρόπουλο,οργ. γραμματέα της ΕΕΔΥΕ.
  • Διοργανώνουν επίσης εκδήλωση στο ΑΠΤ, με θέμα "Ρατσισμός και ξενοφοβία", με ομιλητή τον Β. Κατσάβα,εκπρόσωπο της ΕΕΔΔΑ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου διοργανώνει πικετοφορία ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις 6 μμ,από το Νέο Τέρμα.

Αύριο Τετάρτη

  • Οι ΠΚΣ διοργανώνουν:

α) Εκδήλωση στη ΦΜΣ, με θέμα: "Κυπριακό και ο ρόλος του ΝΑΤΟ". Θα γίνει συζήτηση με εκπροσώπους της ΕΕΔΥΕ, ενώ θα υπάρξει και μουσικό αφιέρωμα.

β) Εκδήλωση στη Νομική Σχολή, με θέμα "Εξελίξεις στα Βαλκάνια και η κατάσταση στο Κόσσοβο", με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη,γγ της ΕΕΔΥΕ.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση τύπου πάνελ για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, με εκπροσώπους μεταναστών και μαζικών φορέων, στην πλατεία Γαρδένιας, στις 8 το βράδυ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου θα παρουσιάσουν δύο μονόπρακτα από το έργο του Ιρβιγκ Σόου"Θάψτε τους νεκρούς". Η παρουσίαση θα γίνει στο Θεατρικό Εργαστήρι στις 8.30 μμ και την όλη επιμέλεια θα έχει ο Αργύρης Ντούσιας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Νέα δομή του ΝΑΤΟ και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια", στο θεατράκι στο Ανω Καλαμάκι, στις 6.30 μμ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αμπελοκήπων - Ελληνορώσων διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα "Η ειρήνη στη χώρα μας, στα Βαλκάνια και στον κόσμο", στις 7 μμ,στην παιδική χαρά Αστραπόγιαννου και Νικήτα, πίσω από το 57ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων. Θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της ΠΕΔΥΕ, Νίκος Παπακωνσταντίνου.
  • Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Βύρωνα διοργανώνει εκδήλωση για το ρατσισμό και την ξενοφοβία στην πλατεία Ταπητουργείου, στις 7 μμ με τους Συλλόγους Εργαζομένων Αλβανών στην Ελλάδα, τον Παναφρικανικό Σύνδεσμο και το Σύλλογο ΚΑΣΑΠΙ.

Την Πέμπτη 14/5

  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Κυψέλης, Πατησίων, Αχαρνών διοργανώνουν πικετοφορία ενάντια στο ΝΑΤΟ, από την Πλατεία Αμερικής, στις 7 μμ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Πετραλώνων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και η νέα Δομή του ΝΑΤΟ", στις 7 μμ στην Πλατεία Αγ. Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς διοργανώνει στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 8 μμ,κεντρική εκδήλωση, πλαισιωμένη με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου διοργανώνει κεντρική εκδήλωση με θέμα: "Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και ο ρόλος του φιλειρηνικού κινήματος", με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, Ν. Φωτιάδη.Επίσης από τις 15 - 25 Μάη διοργανώνει Δεκαήμερο Ενημέρωσης για τη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ, το εξοπλιστικό πρόγραμμα, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας και η "Νεανική δράση για την Ειρήνη", διοργανώνουν λαμπαδηδρομία - πικετοφορία ενάντια στο ΝΑΤΟ, στο Κέντρο και στις γειτονιές του Αιγάλεω. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 8 μμ από την πλατεία Δαβάκη Αιγάλεω και θα καταλήξει στην πλατεία Εσταυρωμένου.

Την Παρασκευή 15/5

  • Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Κερατσινίου σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο της πόλης διοργανώνουν αντιρατσιστική εκδήλωση με κεντρικό θέμα "Γέφυρα ειρήνης ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία", στις 7.30 μμ στην Πλατεία Λαού. Κεντρικός εισηγητής ο γγ της ΕΕΔΥΕ, Θανάσης Παφίλης,ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και μαθητές του 3ου Λυκείου, η Ζωή Σώκου,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι κοινοτήτων αλλοδαπών. Επίσης θα γίνει βράβευση έργων ζωγραφικής με αντιρατσιστικό θέμα, των μαθητών της Στ τάξης από 25 Δημοτικά Σχολεία του Κερατσινίου, ενώ θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Αλβανία, τις Φιλιππίνες, την Αφρική, παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο, ελληνική μουσική και τραγούδια και το χορευτικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς από τις 5 μμ διοργανώνει Σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτς - Οπεν, με συνδιοργανωτή τον Ορειβατικό φυσιολατρικό Ομιλο Νίκαιας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Βαλκάνια, Αιγαίο, Κύπρος" στην Πλατεία Πλυτά, στις 6 μμ.Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής από παιδιά για την ειρήνη, δημοτικούς χορούς από το "Σύνδεσμο Διάδοσης Δημοτικών Χορών και Τραγουδιών" και ροκ μουσική από δύο ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει συγκέντρωση από το άγαλμα Ειρήνης στο Νησάκι, όπου θα ξεκινήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία. Θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει συναυλία από το Μουσικό εργαστήρι του Δήμου με τη Ρεμπέτικη Κομπανία.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης σε συνεργασία με το δήμο διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στην Πλατεία Δημαρχείου στις 8 μμ, με ομιλία για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία των απανταχού Κέων και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό Κρητών "Αρκάδι".
  • Η "Νεανική Δράση" και η Επ. Ειρήνης Ν. Ιωνίας διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "Γενικότερες εξελίξεις στα ζητήματα της Ειρήνης" στις 7 μμ στην Πλατεία Συμηργιώτη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γκύζη διοργανώνει πικετοφορία ενάντια στο ΝΑΤΟ από την Πλατεία Γκύζη στις 6 μμ έως το Πεδίον του Αρεως.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου (οδός Βεντούρη 54 δίπλα από το Δημαρχείο) στις 6.30 μμ με θέμα τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και το ρόλο του στα Βαλκάνια. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παράσταση Καραγκιόζη από τον Μαμάη και παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορωνίδα Νάξου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ