Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟΙ
"Βουλιάζουν" στα χρέη

Σε κατάσταση "αναμονής" βρίσκεται ο κλάδος των χοιροτρόφων της χώρας σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών μέχρι τις 24 του μήνα, μέρα που έχει προγραμματιστεί να γίνει η Γενική Συνέλευση μετόχων της ΑΤΕ.

Η Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, με επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, απαιτεί να δοθεί επιτέλους μια λύση για το πρόβλημα της υπερχρέωσης του κλάδου, που δημιούργησαν οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων. Επιπρόσθετα επισημαίνει ότι η όποια απόφαση παρθεί στη γενική συνέλευση της ΑΤΕ θα πρέπει να καλύπτει τα χρέη της κτηνοτροφίας στο σύνολό τους, ληξιπρόθεσμα και μη, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Η ΑΤΕ με τον εξώδικο διακανονισμό, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΔΣ της Ομοσπονδίας Χοιροτρόφων στην επιστολή, επιχειρεί να τακτοποιήσει μόνο τις περιπτώσεις που βρίσκονται σε εμπλοκή, δηλαδή τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή έχουν διακόψει κάθε συναλλαγή με την Τράπεζα από το 1990 και δεν έχουν υποθήκες υψηλής διασφαλιστικής αξίας. Για τους υπόλοιπους οφειλέτες, οι οποίοι έχουν και προϋποθέσεις βιωσιμότητας με την απαλλαγή τους από την υπερχρέωση, η ΑΤΕ ερευνά για πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να ενισχύσει τη διασφαλιστική αξία των υποθηκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ