Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Εργο με... απασχολήσιμους

Παιδικούς παραδείσους, πέρα από την οδυνηρή για το Δήμο Αθηναίων πραγματικότητα, παρουσίασε σε προεκλογικού χαρακτήρα συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες ο δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος με θέμα την "πολιτική του Δήμου Αθηναίων για το παιδί".

Οι βαρύγδουποι τίτλοι που συνοδεύτηκαν από την επανανακοίνωση εξίσου εντυπωσιακών πρωτοβουλιών, επιβεβαίωσαν με διαφορά λίγων ωρών την καταγγελία του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Λεων. Αυδή ότι τη στιγμή που η φωνή της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" επιχειρείται να εκδιωχθεί από τους δημοτικούς χώρους ως... προεκλογική, ο δήμαρχος κάνει ανενόχλητος τις προεκλογικές του εξαγγελίες βαφτίζοντάς τες δημοτικά προγράμματα!

Στην περίπτωση μάλιστα των παιδικών σταθμών, εκτός από προεκλογικές οι πρωτοβουλίες του δήμου μοιάζουν εξαιτίας των όρων υλοποίησής τους και επικίνδυνες. Κι αυτό γιατί στους 37 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι - όπως υποστήριξε ο δήμαρχος - λειτουργούν περίπου υποδειγματικά, οι εργαζόμενοι δεν προλαβαίνουν στην πραγματικότητα να ασχοληθούν, παρά μόνο με τη φύλαξη των παιδιών.Προσλαμβάνονται με οχτάμηνες συμβάσεις και οι περισσότεροι απολύονται πάνω που τα παιδιά εξοικειώνονται μαζί τους, για να αντικατασταθούν από άλλους επίσης προσωρινούς... Και βέβαια, μόνο για παιδαγωγικά προγράμματα δεν προλαβαίνουν να ενημερωθούν και να εφαρμόσουν, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Ανάλογες προβλέπεται να είναι οι σχέσεις εργασίας και του επιστημονικού προσωπικού, που θα στελεχώσει, τα ακόμη πιο ευαίσθητα, κέντρα - προβλέπονται δύο - υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών και του συμβουλευτικού σταθμού, που ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθούν.

Οσον αφορά τους κρατικούς παιδικούς σταθμούς και το σχετικό συνέδριο που διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, ενόψει της μεταβίβασης της λειτουργίας τους στους δήμους, ο Δ. Αβραμόπουλος επικαλέστηκε τη θέση της ΚΕΔΚΕ ότι η ανάληψη της αρμοδιότητας θα πρέπει να συνοδευτεί και από τους ανάλογους πόρους. Μόνο που μέχρι σήμερα η ΚΕΔΚΕ για σειρά άλλων αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει, παρά τις σχετικές αποφάσεις συνεδρίων της, έχει μείνει στα λόγια χωρίς να διεκδικήσει πόρους στην πραγματικότητα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ημερίδα για τους παιδικούς σταθμούς (2011-09-28 00:00:00.0)
Χρειάζονται πόροι για τους παιδικούς σταθμούς (2003-10-09 00:00:00.0)
Να ανακληθούν οι αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών (2003-06-03 00:00:00.0)
«Ξεπουλά» τον αγώνα για τους παιδικούς σταθμούς (2001-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ