Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ"
"Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας"!

Αυτή την προτροπή απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κατημερτζής στους νέους της πόλης, σε προχτεσινή περιοδεία στα στέκια τους

"Ελάτε να παλέψουμε μαζί για μια καλύτερη ποιότητα ζωής". Το κάλεσμα αυτό απηύθυναν στους Καισαριανιώτες, μέλη της Επιτροπής Νεολαίας της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας" και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κατημερτζής,σε περιοδεία που πραγματοποίησαν προχτές το απόγευμα σε χώρους που ζουν, αθλούνται και ψυχαγωγούνται οι νέοι.

Τα προβλήματα που αναδείχτηκαν στις συζητήσεις πολλά: Η ανεργία, τα ναρκωτικά, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, η απουσία ουσιαστικής πολιτιστικής δραστηριότητας, το κυκλοφοριακό, η υποβάθμιση της ζωής γενικότερα, που χτυπά όλο και περισσότερες καισαριανιώτικες πόρτες.

"Ελάτε να δώσουμε ένα μάθημα σ' όλους όσοι μας στερούν κεκτημένα", ήταν η προτροπή της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας" στη διάχυτη αγανάκτηση του λαού της Καισαριανής για την απάθεια της δημοτικής αρχής απέναντι στα προβλήματά του. Προτροπή, που συνοδευόταν από πρόσκληση συμμετοχής στη σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή Νεολαίας της Κίνησης, αύριο Σάββατο, στις 7.30 μμ., στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 62, όπου οι νέοι και οι νέες θα καταθέσουν τα προβλήματα, θα προτείνουν λύσεις και τρόπους διεκδίκησής τους.Στις κουβέντες στα καφενεία, στις καφετερίες, στους χώρους άθλησης, στα εμπορικά καταστήματα, τα παράπονα για τη σημερινή δημοτική αρχή ήταν πολλά. "Δεν είναι δίπλα μας, δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα", έλεγαν στον Γ. Κατημερτζή. Κι όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τον Παναγιώτη Μακρή,τον για πολλά χρόνια δήμαρχο Καισαριανής και μέχρι πρότινος επικεφαλής της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας". Αυτή τη συνέπεια, αυτή την πορεία θέλουμε να συνεχίσουμε, σημείωνε ο Γ. Κατημερτζής, και συμπλήρωνε: "Εμείς δεν υποσχόμαστε, παλεύουμε και διεκδικούμε μαζί σας".

Δίνουμε το "παρών"

Και είναι αλήθεια πως οι Καισαριανιώτες, η νεολαία, έχουν πολλά να διεκδικήσουν για την πόλη τους. Η Χρυσούλα Αποστόλου,μέλος της Επιτροπής Νεολαίας, είπε στο "Ρ": "Αντιμετωπίζουμε κι εμείς, όπως όλοι οι νέοι, το πρόβλημα της ανεργίας, της μόρφωσης, της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έκανε τίποτα στην κατεύθυνση αυτή, αλλά αντίθετα σταμάτησε τη λειτουργία του Στεκιού Νεολαίας, ενώ στο κτίριο που προοριζόταν για Πνευματικό Κέντρο εγκατέστησε το Δημαρχείο, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν οι πολιτιστικές δραστηριότητες".

Τι περιμένουν οι νέοι από μια Δημοτική Αρχή; "Να είναι διεκδικητική, να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της νεολαίας", θα μας πει η Εφη Πολυχρονάκη."Να απομακρύνει τη Σκοπευτική Εταιρεία από το χώρο του Σκοπευτηρίου κι αυτός να αξιοποιηθεί ως χώρος πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων. Τώρα στο χώρο αυτό γίνεται διακίνηση ναρκωτικών".

Την ανάγκη να πάρει η νεολαία την υπόθεση της ζωής της στα χέρια της, να αρνηθεί τη λογική της κεντρικής εξουσίας που τους θέλει αδρανείς, που θέλει την ΤΑ το μακρύ της χέρι, τόνιζε ο υποψήφιος δήμαρχος, συμπληρώνοντας: "Εμείς σ' αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε. Θα συνεχίσουμε το έργο του Π. Μακρή, την ιστορική παράδοση της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας". Από τα πρώτα μας μελήματα θα είναι η λειτουργία του σημερινού Δημαρχείου ως Πνευματικού Κέντρου, για το σκοπό δηλαδή που προοριζόταν. Η διατήρηση παράλληλα του δωρεάν χαρακτήρα των εκδηλώσεών του, καθώς στα σχέδια της σημερινής δημοτικής αρχής είναι να μετατρέψει το Πνευματικό Κέντρο σε κερδοφόρο οργανισμό". Στα σχέδια τέλος της Κίνησης είναι να απομακρύνει τη Σκοπευτική Εταιρεία και να επαναλειτουργήσει το Στέκι Νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ